måndag 9 september 2013

Tematrio - Tunnisar

Att hitta tre stycken tunna böcker var riktigt svårt, jag hade problem att hitta tegelstenar eftersom jag normal läser böcker som är på 300-600 sidor.
Men efter ett gediget sökande så hittade jag till slut tre.

Det kan hända att jag avviker en del från ämnet noveller eller romaner, men i mina ögon är detta några minnesvärda tunnisar.
Ingrid Taalers bok om Viktoria (144 sidor) är förmodligen okänd för de flesta, men för mig var det en minnesvärd bok. Det är en sann berättelse om författarens mormorsmor som växer upp som "horunge" i artonhundratalets Sverige, rättare sagt i Arjeplog. En underbar berättelse om en stark kvinna.
Thomas Alsgaards bok Best på ski (150 sidor) är även den en sann saga om hans framgångar, enkelt berättat hur han kom att bli en av de stora skidåkarna i Norge. Den är inte riktigt lika bra som Björn Dählies bok, men den får jag återkomma till en annan gång.
Jag erkänner, jag är en sportnörd och den sista boken som jag verkligen älskade att läsa är boken Då stannade Sverige (95 sidor) av Mats Samuelsson. Om man har växt upp under Ingemar Stenmarks storhetstid så måste man läsa denna bok.
Fler tunnisar hittar ni hos Lyrans noblesser

3 kommentarer:

  1. Viktoria låter som en bok som jag skulle kunna tycka om (är inte så mycket för sport...).

    SvaraRadera
  2. Vilka spännande tips! Jag gillar sport, även om jag inte följer någon speciell idrott slaviskt. Men jag har inte läst mycket som handlar om sport... skulle vara Zlatan-boken då. Kul med sporttipsen!

    SvaraRadera
  3. Men... Då stannade Sverige :) Ja, jösses, det gjorde det verkligen, den boken måste jag ju bara kolla upp.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.