tisdag 3 september 2013

Helgonet - Carin Gerhardsen (ljudbok)


Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Helgonet
Utkom : 2012
Förlag: Norstedts
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Andra böcker jag läst av samma författare:
Pepparkakshuset, Mamma Pappa Barn, Vyssan lull
Baksidan:
Fyra män lämnar Långbro Värdshus efter en trevlig kväll med mat och vin. När morgonen kommer är en av dem död. Mördad med ett nackskott. Dådet förbryllar omgivningen. Sven-Göran Erlandsson har alltid varit omtyckt av alla, en respekterad familjefar med fläckfritt rykte och med ett stort engagemang för samhällets utstötta. Vem kan ha velat honom ont? De enda ledtrådarna är några spelkort och en uppblött papperslapp med kryptiska tecken som hittas i hans bröstficka.
Conny Sjöberg på Hammarbypolisen avbryter semestern och kallar samman arbetslaget. Utredningen tar en oväntad vändning och det på ytan så lugna och idylliska villaområdet visar ruva på ofattbar grymhet.

Mitt omdöme
Detta är fjärde boken om Hammarbypolisen. De tidigare tre har jag läst som böcker.
Katarina Ewerlöf är i mina öron en av de allra bästa uppläsarna av ljudböcker och så även denna gång.
Det kändes att det var ett tag sedan jag läste bok nummer tre för det tog ett litet tag innan jag kom ihåg alla karaktärer. Jag har verkligen tyckt om de övriga böckerna i serien och denna var inget undantag. Den är lättlyssnad och man vill hela tiden höra lite till. Man föru Slutet är inte givet i början utan misstankarna hoppar hela tiden från än den ena till den andra. Polisen Petras liv skildras mer ingående än de övriga polisernas och den händelse hon råkade ut för i första boken är fortfarande inte helt löst.
Ser framemot att läsa de övriga böckerna i serien, både femte och sjätte delen har redan utkommit.

Mitt betyg blir CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

1 kommentar:

  1. Ville kika in och se hur du hade det! *ler* Välkommen till Bloggdala!

    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.