fredag 13 september 2013

Bokbloggsjerka - skriva en bok

I helgens bokbloggsjerka ställer Annika frågan:

Om du skulle skriva en bok skulle den i så fall utspela sig:
 • i en stad?
 • på landet?
 • på en fiktiv plats?
 • på havet?
 • i framtiden?
 • i det förflutna?
 • i nuet?
 • i Sverige eller utomlands?
 • annat?
Jag har aldrig direkt funderat på att skriva en bok, men om jag mot förmodan skulle det nog bli en bok om någon av våra förfäders liv. Har hållit på med en hel del släktforskning dels på min fars sida, som var en gigantiskt släkt uppe i Arjeplog med många intressanta personer och öden.

Eller också skulle jag välja att skriva om min mans farfars familj, där flertalet av syskonen emigrerade till Amerika. Vi har fått kontakt med nästan alla ättlingar och det väcker många frågor om hur de levde så långt från övriga familjen och framförallt funderar man på hur föräldrarna här hemma i Sverige kände när barnen var så långt borta. Som mamma kan jag ibland känna paniken om man inte hört av barnen på ett tag och då tänker man på hur mycket de ska ha funderat på hur det hade det "over there" utan dagens kommunikations möjligheter. Drömmen är att någon hittar deras gamla brev i en bortglömd kista så att vi kunde få lite svar på alla dessa frågor.

Trevlig helg allesammans!

13 kommentarer:

 1. Jag har också tänkt många gånger att man skulle kunna skriva fantastiska historier om förfäders historia. Det finns så många släktingar med spännande levnadsöden.

  SvaraRadera
 2. Skulle vara intressant att skriva släktberättelser, har funderat i liknande banor själv :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. En Utvandrarna - så gick det (ber om ursäkt för om jag tolkade ditt inlägg väl fritt...), låter som en rolig idé.

  SvaraRadera
 4. Släktforskning är något som får igång min fantasi. Men förmodligen skulle jag förlora mig i förberedelserna...

  SvaraRadera
 5. Låter jätte intressant. Släktforska är något som jag skulle vilja göra någon gång. :)

  SvaraRadera
 6. Förfädernas historia är en utmärkt plattform att börja på. jag jobbar mycket på det sättet.

  SvaraRadera
 7. Ja släkthistoria vore inte fel, det tänkte jag inte på.
  Mia

  SvaraRadera
 8. Wow vilken häftig idé. Intervjua dina släktingar och se om du kan hitta en spännande story att följa och ge liv. Tycker det låter som en mycket spännande idé.

  SvaraRadera
 9. Håller med om att det är en bra idé! Spännande att skriva, roligt för läsarna och samtidigt skulle du själv kunna leva dig in i dina släktingars situation.

  SvaraRadera
 10. släkthistorier är spännande. Som jag önskar att man kunde intervjua sina förfäder och få reda på hur deras liv var. Farfar har precis börjat få veta mer om sina föräldrar som dog när han var liten och det är jättespännande.

  SvaraRadera
 11. Släkthistoria är riktigt intressant :)

  SvaraRadera
 12. Låter som spännande bokplaner! Jag skulle nog få skriva om min egen hemtrakt för jag har inte alls tillräckligt med fantasi för att hitta på något eget. Men den bristen på fantasi gör ju att det inte blir någon bok heller...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.