måndag 23 september 2013

Mörkt motiv - Louise Penny

Författare: Louise Penny
Titel: Mörkt motiv
Utkom : 2005
Förlag: Wahlström & Widstrand


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget
Handling:
När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen? 


Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.

Mitt omdöme
Det här var en härlig deckare. Jag gillar miljön i den påhittade kanadensiska staden Three Pines.         Man kan lätt känna sig som en del i byn som påminner lite om Midsommer. Alla vet allt om alla eller tror sig veta i alla fall. Louise Penny skriver med en härlig ingivelse och med en hel del humor. Sången "It´s raining men" har fått en helt ny betydelse!


Tempot är inte högt, men det gör det hela mysigt istället. Kommissarie Gamache är både en god lyssnare och iakttagare och inget undgår hans öga. Louise Penny lyckas lura mig hela tiden och jag kan inte lista ut vem mördaren är förrän när det står helt klart, vilket är något som jag verkligen uppskattar. 

Det är många personer som man får hålla reda på vilket ibland kan kännas lite rörigt, men jag ser verkligen framemot att lära känna dem mer i kommande böcker.
Mitt betyg blir CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

1 kommentar:

  1. Jag läste den i våras och blev väldigt förtjust i byn och människorna. Lite som jag tänker mig Bloggdala ;-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.