söndag 15 september 2013

En smakebit på söndag - Louise Penny

Tänkte för första gången vara med på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten "En smakebit på söndag" och väljer ett avsnitt ur den bok jag läser för tillfället, Louise Penny - Mörkt motiv.

"Det är ett hemligt tecken. För United Empire Loyalists. Hela trakten här omkring var deras från början, om man bortser från abenaki, förstås" Med en mening, noterade Gamache, hade Ben avfärdat ursprungsbefolkningens tusenåriga historia. "Men vi är bara några kilometer från gränsen till USA. När de som var lojala mot brittiska kungahuset flydde under och efter amerikanska revolutionskriget, visste de inte när de kunde känna sig trygga. Så därför hittade de på en symbol. Tre tallar bredvid varandra betydde att lojalisterna var välkomna.

Fick ett tips på någon av alla bloggsidor jag läser om författaren Louise Penny och hennes böcker om kommisarie Gamache, och nu har jag äntligen lyckats komma över den första i serien. En trevlig bekantskap på många sätt. Recension kommer senare i veckan.


10 kommentarer:

 1. Dette er en forfatter jeg er nysgjerrig på og som jeg skal prøve å få lest noe av snart.

  Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 2. Låter inte dumt alls. Tackar.

  SvaraRadera
 3. Har lest to av bøkene hennes og jeg likte dem godt, selv om jeg likte bok nummer to litt bedre enn denne. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag:)

  SvaraRadera
 4. Har inte läst något av denna författare än men är nyfiken på att prova! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Den här står oläst i hyllan och bara väntar på lite uppmärksamhet :)

  SvaraRadera
 6. har inte läst något av den här författaren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Har läst den här och jag tyckte om den. :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Jag läste Penny för första gången tidigare i år, men på engelska. Tror det är samma bok, även om titeln skiljer sig åt:-)

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten- tror inte jag har läst den här författaren.

  SvaraRadera
 10. Jag älskar Pennys böcker och direkt jag läste ditt smakprov blev jag sugen på att slänga iväg en beställning. Ska dock sansa mig en stund, åtminstone tills jag har läst minst tio böcker eller så eftersom jag måste bereda plats för nya spännande böcker :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.