lördag 14 september 2013

Läsplatta eller surplatta eller inget?

Har varit tveksam länge till att frångå "vanliga" böcker och börja läsa på en läsplatta, men nu börjar jag svänga lite. Jag tror en läsplatta vore perfekt för mig som läser så pass mycket och alltid har med mig minst tre böcker varje gång jag reser någonstans. Med en läsplatta kan jag ju ta med ännu fler och framförallt så tror jag att möjligheten att ändra storlek på texten är något jag kommer att uppskatta.

Då blir nästa fråga: Ska jag köpa en riktig läsplatta eller en surfplatta?

Om jag har förstått det hela rätt så kan jag inte surfa på en läsplatta, men ladda ner böcker via Wifi, istället är läsplattan behagligare att läsa på. Stämmer det, någon som vet?

Surfplattan har ju en hel del fördelar tack vare att den är mer användbar till annat, men vilken ska man i så fall köpa. Jag känner inte för att lägga ut mer än 1000-1500 kronor ifall jag inser att det inte är något som blir använt i den utsträckning jag trodde. Finns det några tips? ICA Maxi säljer just nu en Denver för 999 kronor och Elgiganten säljer en Acer Iconia 7,9 för 990 kronor. Jag är klart sugen att testa någon av dessa.

Hjälp? Vad ska man välja?

3 kommentarer:

 1. Jag fick en läsplatta när jag fyllde år för två veckor sedan och jag älskar den! Jag kan sitta i solen med den, med solglasögon, och läsa. I fodralet finns en lampa ifall jag vill läsa där det inte finns någon belysning. Har hittills inte läst något i originalstorlek utan ökar ett eller två steg (även om det är ganska onödigt med så många steg, steg 8 är typ 3 ord på sidan). I fredags läste jag ut Hennes iskalla ögon på väg till jobbet och började på Wolf Hall på vägen hem, och det var inte jobbigt att bära med sig dem! Kan också sitta och göra understrykningar direkt på skärmen om det är något jag behöver komma ihåg.

  Har ju ingen surfplatta att jämföra med, men om man jämför med mobilen som är ganska värdelös utomhus på sommaren när man knappt ser något alls, så vinner den här med hästlängder. Har du en smartphone så tror jag den här är bättre, surfa kan du ju göra där i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt att kunna sitta ute i solen och läsa med solglasögon. Vilken läsplatta har du?

   Radera
 2. Sony-prs T2 heter min gullegris :) Har inget att jämföra med dock, men den har fina omdömen i recensioner och sånt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.