lördag 28 september 2013

Andra andningen - Sofie Sarenbrandt

Författare: Sofie Sarenbrant
Titel: Andra Andningen
Utkom : 2013
Förlag: Damm Förlag


Andra böcker jag läst av samma författare:
Vecka 36, I stället för dig & Vila i frid
Handling:
Tiden är begränsad, sträckan är mätbar men antalet misstänkta och potentiella offer är oändlig Välkommen till Stockholm Marathon!

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda.

Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet.

Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?


Mitt omdöme
Andra boken om kriminalpolisen Emma och i mitt tycke ännu bättre än den förra. Man kommer omedelbart in i handlingen och tro det eller ej man blir lite sugen att börja träna löpningen, kanske inte för att springa ett helt maraton, men en mil i alla fall.

Emmas syster Josefin är en av huvudkaraktärerna i denna bok och hon får av sin man i födelsedagspresent en startplats i maraton och ett par löparskor. Hon blir besviken men snart har det lett till ett nytt jobb och till att hon blir helt biten av träningen. Hela boken utspelar sig under de timmar det tar att springa Stockholm Maraton med tillbaka blickar i några av karaktärernas historia.

Boken är lättläst och man har verkligen svårt att lägga den ifrån sig. Detta blev den första bok jag läste på min nya platta och det har verkligen varit fantastiskt att kunna läsa jämt (vid matlagningen, lunchbordet och i soffan). Ser framemot nästa bok om Emma
Mitt betyg blir CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.