fredag 20 september 2013

Bokbloggsjerka 20-23 september

Dags igen för veckan bokbloggsjerka hos Annika.

Denna veckas fråga handlar om

Läser du helst standalones eller bokserier?

Jag kan inte säga att jag föredrar det ena eller andra. Det är många serier som jag följer så snart det kommit ut en ny bok, exempelvis Camilla Läckbergs fjällbackamord och även Viveca Stens böcker om Sandhamn. Det är underbart när man hittar en författare man tycker om och se att de har skrivit en hel serie.  
Men jag älskar även de författare som inte skriver serier, exempelvis Tamara McKinley (hon har även skrivet en triologi, men mestadels har hennes böcker varit en och en). Detsamma gäller Lesley Pearse, där kan jag dock ibland önska att det fanns en fortsättning på hennes böcker eftersom man blir så förtjust i hennes karaktärer och gärna skulle vilja följa dem lite mer.
Så svaret blir både och.
  

8 kommentarer:

 1. Ja visst är det underbart när man hittar fler serier att läsa! Det tråkiga är ju bara att gå och vänta på att nästa bok i varje serie ska släppas...

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också att läsa både och. :)

  SvaraRadera
 3. Huvudsaken är ju att det är bra böcker sen om den är fristående eller en del i en serie spelar ju inte så stor roll :) Men är trevligt att få återvända flera gånger och lära känna karaktärer mer och mer :)

  SvaraRadera
 4. Det funkar med både serier och fristående för mig.

  SvaraRadera
 5. Viveca Sten tillhör mina favoriter men Camilla Läckberg börjar jag faktiskt tröttna på. Eller hennes karaktärer snarare.

  SvaraRadera
 6. Tamara McKinley och Lesley Pears tillhör mina favoriter. Det är verklig vardagsflykt och kan läsas utan större ansträngning. Säga vad man vill, men de är storsäljare.

  SvaraRadera
 7. Det gäller bara att författaren håller ångan uppe och vet att sluta skriva när idéerna är slut... Tyvärr är det många som fortsätter slentrianskriva långt efter att böckerna slutat vara intressanta!

  SvaraRadera
 8. Jag gillar serier, gärna långa, företrädesvis deckare, men kan tänka mig att blanda upp med standalones...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.