söndag 29 september 2013

En smakebit på söndag - En rasande eld

Den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten har varje söndag en "uppmaning" till övriga bloggar att bjuda på något från den bok man läser just nu.
Mitt bidrag denna vecka blir från boken "En rasande eld" av Andreas Norman, hans deckardebut som tar sin början på UD. Har inte hunnit speciellt långt i boken, men det känns som om den kommer att passa mig alldeles utmärkt.
Min smakebit kommer från sidan 31, när huvudpersonen Carina pratar med nya praktikanten som inte har någon bra stol:
"Men tror du att jag kan ta den bara?"
Hon ryckte på axlarna. Alla tog varandras stolar. Det var kutym, men det orkade hon inte förklara för den här killen. När hon själv varit sjukskriven en vecka i februari hade hon kommit tillbaka och upptäckt att hennes helt nya stol bytts ut mot en gammal kasserad kontorsstol med stenhårt illgrönt säte som inte gick att höja. Det hade gjort henne helt galen, för bara månaden innan hade hon äntligen fått en hydraulisk RH Logic 400 med hög rygg och fem justerbara delar som man kunde få om turen att få ut en helt ny stol. Hon hade skickat ut rasande mail över hela enheten. Det visade sig att hennes stol stod inne hos en av ESDP-handläggarna, Erik, som bedyrade sin oskuld, han hade inte en aning om att det var hennes. Han hade hittat stolen stående inne i Ann-Catrines gamla rum, en av assistenterna som fått en tjänst i Hanoi och lämnat enheten. Hur Ann-Catrine hade fått stolen fattade ingen och det blev aldrig riktigt klarlagt.

Än har inte själva storyn riktigt börjat, men inledningen i boken har varit riktigt givande och man lär verkligen känna huvudpersonen så här i början, det märks att författaren vet mycket om UD eftersom han själv arbetar där. Ser framemot att läsa vidare.

12 kommentarer:

 1. Det er spennende med debutanter! Kan jo være mye spennende med handling i UD, kanskje:) Kos deg masse med boken! Takk for smakebiten!:)

  SvaraRadera
 2. Tusen takk for smakebiten:-) Kos deg med boken!

  SvaraRadera
 3. Lustig smakbit :) Det där med kontorsstolar är ett känsligt ämne, man kan nog tycka att det är löjligt, men faktum är att det händer hela tiden :)

  SvaraRadera
 4. Det hørtes ut som en spennende bok. Takk for fint tips og ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Vardagsrealism när den är som bäst :) Kan känna igen mig...

  SvaraRadera
 6. Himmel, jag skulle bli vansinnig om min stol försvann :-) Det låter som en intressant bok.

  SvaraRadera
 7. Den här boken blir jag nyfiken på! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 8. Ukjent bok for meg, men den virker svært spennende! Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 9. Alltid ett plus då författaren så att säga kan sin miljö. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Låter spännande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Lite som den där leken där det blir en stol mindre för alla att sätta sig på? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.