måndag 11 november 2013

Tematrio - avbrott

I veckan tematrio hos Lyrans noblesser handlar det om böcker som man inte läst ut. Det är svårt att hitta tre böcker som jag avslutat, brukar försöka slutföra boken jag påbörjat, men ibland kan det ta ett tag innan jag läser färdigt. Antar att det beror på att man är olika mottaglig för en bok beroende på när man läser boken.

1. Detta kommer många att ha svårt att förstå, men jag lyckades inte läsa ut Jo Nesbös första bok Fladdermusmannen. Vet inte riktigt varför, men jag la den åt sidan och där har den legat i många år nu. Ska kanske försöka ta upp hans böcker igen och se ifall jag tycker bättre om dem nu.

2.  Jag brukar älska Jeffrey Archers böcker, men boken Drömmen om Everest är undantaget som bekräftar regeln. Storyn gick så långsamt att jag tröttnade innan jag nått halvvägs. Kan hända att om den får ligga till sig några fler år så kanske den blir läst från pärm till pärm.

3. Jag har alltid varit fascinerad av Jack the Ripper och därför skäms jag över att jag fortfarande inte lyckats ta mig igenom Patricia Cornwells bok Porträtt av en mördare. Kanske måste försöka mig på även den igen.9 kommentarer:

 1. Jag förstår dig! Jo Nesbö är ett elände tycker jag, denna orgie i sluskiga sexistiska män. Det där machoidealet var möjligen coolt när Raymond Chandler skrev men det är ju länge sen nu... ;)

  SvaraRadera
 2. Hmm ja, Jo Nesbö har jag svårt att förstå att någon inte kan gilla ;)

  SvaraRadera
 3. :) Jag har läst några av Jo Nesbös böcker, och tyckt om dem. Så olika kan det vara!

  SvaraRadera
 4. Det låter spännande med en bok om Jack the Ripper! Den vore nog något för mig!

  SvaraRadera
 5. Archer läste jag många av ett tag och Cornwell också. Men de har jag liksom tappat bort. Nesbö gillar jag, men vet inte om just första var så jättebra.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av dina tre exempel. Kommer nog inte att göra det heller :)

  SvaraRadera
 7. Inga böcker jag läst eller direkt kände till förutom Nesbö som aldrig lockat...

  SvaraRadera
 8. Ge nu Jo Nesbö en ny chans. Fladdermusmannen är inte den bästa men serien är riktigt bra!

  SvaraRadera
 9. Nesbö är svår att ta ta till sig, jag vet. Jag läste inte Fladdermusmannen först (kanske var lika bra det?). Sedan är ungefär varannan bok bra och varannan bok dålig :P

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.