söndag 24 november 2013

En ny Bloggdala recension - Förr eller senare exploderar jag


Författare: John Green
Titel: Förr eller senare exploderar jag
 Andra böcker jag läst av samma författare:
IngetSkyndar mig allt jag hinner för att träffa mina vänner vid brunnen i Bloggdala så att vi ska hinna recensera cirkelns senaste bok. Denna gång var det Therese tur att välja bok, en ungdomsbok som jag hört mycket om och som enbart fått fantastiska recensioner.

Boken handlar om Hazel som 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.


Jag läser och läser och läser och det känns aldrig som om jag kommer framåt i boken. Den är absolut inte dålig utan den berör, men ibland väldigt ytligt. Jag kommer inte riktigt huvudpersonerna tillräckligt nära. När Hazel och Gus får åka till Holland och träffa Hazel favorit författare för att äntligen få veta slutet på favoritboken "Ett storslaget lidande" och han visar sig vara en försupen och elak person känner jag ilska, men när sedan samme författare kommer till Gus begravning och visar en viss medkänsla och Hazel förstår att han själv förlorat sin dotter till cancern så känns det som det bara hastas förbi.
Jag hade enormt stora förväntningar innan jag började läsa, men tyvärr lyckades den inte infria dessa. Boken är läsvärd, men inte mer och jag ger den betyget CCC.


 

6 kommentarer:

 1. Ahh, sedär! :) Precis som dig, berörde boken inte mig heller så mycket som det välskrivna språket kanske borde ha gjort. Jag tycker att Green har ett bra tempo och driv i sitt berättande och på originalspråk är det mycket tydligt. Visst kan den vara vacker och visst tycker jag att den är läsvärd. Men det är det.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Boken berörde mig, men det beror nog på min personliga situation just nu. Inte alls en bok för mig, precis som dig så tycker jag att författaren ibland tar genvägar, slarvar förbi händelser, och ibland är författaren alldeles för nördigt detaljerad.

  SvaraRadera
 3. Det känns på riktigt skönt att jag inte är den enda som inte tokhyllar denna!

  SvaraRadera
 4. Vi tyckte rätt likt du å jag. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte väldigt mycket om denna bok, men man kan inte lyckas med varje bok man läser :) Hoppas du får en fin vecka. Kram

  SvaraRadera
 6. Vad trist den inte tilltala dig så mycket. Jag älskade den och ser fram emot att se filmen:)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.