söndag 24 november 2013

En smakebit på söndag

 
Återigen dags för Flukten från virkelighetens söndags smakbitar, ett fantastiskt sätt att hitta nyaintressanta böcker i andras bokbloggar.


Idag borde jag egentligen läsa den här boken, eftersom det är vad min närmsta vecka kommer att vara fylld av, förutom att jobba heltid, så ifall det blir få inlägg i min blogg den kommande veckan så vet ni vart jag är (i sekretariatet på WC skidskytte i Östersund).
 Men eftersom jag antar att en smakbit ur den boken skulle vara tråkig för alla er andra så har jag istället valt boken som jag precis ska börja läsa, Glasslottet av Jeannette Walls. Smakbiten kommer från den första sidan som lovar gott för resterande delen av boken:

Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. Det var i skymningen en blåsig marskväll. Vinden slet i ångan som kom upp ur gatubrunnarna, och människor skyndade längs trottoarerna med uppfällda kragar. Jag satt fast i trafiken två kvarter bort från festen jag var bjuden till.
Mamma stod knappt fem meter bort. Hon hade knutit trasor om axlarna som skydd mot vårkylan och grävde bland soporna medan hennes hund, en svartvit terrierblandning, lekte vid hennes fötter. Mammas rörelser var så välbekanta - sättet att lägga huvudet på sned och skjuta ut underläppen medan hon bedömde det potentiella värdet hos föremålen hon fiskat upp ur containern ....


Ha en trevlig söndag allesammans och missa inte dagens mixed stafett i skidskytte!

13 kommentarer:

 1. Oj, jag blir ju lite nyfiken på vad som kan ha hänt här, när en uppklädd dotter i en taxi ser sin mor rota i sopor.

  SvaraRadera
 2. :) Jag hör nog till dem som missar sport av alla slag om den kommer på TV! jag har faktiskt skidat lite de senaste vintrarna, men någon bössa törs jag inte ta med då..

  SvaraRadera
 3. Dramatisk smakbit, man blir nyfiken.
  Kul med skidskyttet, då är du inte så långt från där jag befinner mig:-) Har inte provat det själv, men förstått att det är svårare än man kan tro att kombinera skidåkning och skytte.

  SvaraRadera
 4. Jeg har lest denne og elsker den! :-) Walls skriver så vakkert om barndom og familie og med så stor kjærlighet til foreldrene sine. Selv om de ikke akkurat var gode foreldre. Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 5. En nydelig bok, dette! Jeanette Walls er bra. Ha en fin novemberdag!

  SvaraRadera
 6. En spännande öppning på den boken. Lockande! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Låter lovande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Denne har jeg lest og likte veldig godt :)

  SvaraRadera
 9. Den här kan va läsvärd.
  Tack för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 10. Oj, den där boken låter väldigt intressant.
  Hoppas du haft en trevlig söndag :)

  SvaraRadera
 11. Så artig at du jobber i sekretariatet i Wc i skiskyting i Ôstersund, jeg skal ha alle sendingene med meg for jeg elsker skiskyting! Når det gjelder boken så likte jeg den veldig godt. Ha en fin uke neste uke:-)

  SvaraRadera
 12. Nu undrar jag verkligen över den här boken. Mycket intresseväckande citat, må jag säga. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Den her har jeg hørt mye bra om.:) Takk for smakebit.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.