lördag 30 november 2013

Summering av november

Lästa böcker
  1. Mareld - Dennis Karlsson
  2. Änglavakter - Kristina Ohlsson
  3. Ett fjärran krig - Göran Redin
  4. Status 12 - Martin Melin
  5. Jungfrustenen - Michael Mortimer
  6. Snöbarnet - Eowyn Ivey
  7. Förr eller senare exploderar jag - John Green

Totalt : 7 böcker (2806 sidor)
Författare: 5 svenska och 2 amerikanska.

Bästa boken: Återigen en höjdarmånad när det gäller kvaliteten på böcker, mestadels har jag gett dem 4 eller 4,5 i betyg, men om jag ska välja vilken som är månadens bästa bok så blir det Mareld av Dennis Karlsson, en riktigt bra svensk deckardebut.

Sämsta bokenFörr eller senare exploderar jag, Bloggdalas cirkelbok som inte alls grep tag i mig som jag hade hoppats.

Största överraskningen: Ett fjärran krig, en bok som till stor del handlar om krig, men där författaren fått in en handling om livet under stormaktstiden som tilltalade mig. Efter min recension fick jag ett mail från författaren där han skrev att han gladde sig extra mycket när kvinnor tyckte om hans berättelse. Roligt att få ett mail direkt från författaren.

Summering: Början av november var en relativt lugn månad så jag hann med att läsa ganska många böcker, men någonstans i mitten så kom verkligheten ikapp med mängder att göra på jobbet och ett skidskytte som satte fart med både SM tävling och nu senast World Cup. Det har inneburit att jag inte alls hunnit med allt som jag trodde, så jag får vara nöjd med att ha hunnit läsa 7 böcker trots allt. Planeringen inför oktober lyckades jag nästan med, det blev bara två böcker som inte hanns med.

Planerar att läsa i november: Måste läsa klart boken  En rasande eld, den sista som jag hade på min tre på tre utmaning som eftersom den fortfarande inte är utläst gör att jag failade på den utmaningen. Får komma igen på nästa istället. Tänker självklart läsa Bloggdalas cirkelbok Inlåsta, samt Booked boken Vanmakt. Dessutom har jag 4 böcker olästa som jag fått från förlaget Bazar där jag åtminstone tänker hinna läsa två av dem. Förhoppningsvis kommer vår semestervecka på Gran Canaria att ge tillfälle till att både läsa och lyssna på ett antal fler böcker.

1 kommentar:

  1. 7 böcker är bra :) Trevlig första advent imorgon :) Kramar

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.