tisdag 5 november 2013

Mareld - Dennis Karlsson

Författare: Dennis Karlsson
Titel: Mareld
Utkom : 2013
Förlag:  Hoi Förlag


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget
Handling:
"De satt med ryggarna mot bergväggen, och hon fick intrycket att de dukat till fest. En kärleksmåltid på klipporna i avskildhet. Så nära havet det bara gick att komma. Synen var grotesk."

Kriminalkommissarie Vera Lind inser snabbt att det hon har framför sig inte är något vanligt mord, och att den som ligger bakom inte är någon vanlig mördare. Platsen och tidpunkten gör inte saken lättare: Marstrand i midsommartid!
Vad är det för en människa som kan utföra något som det här? Frågetecknen blir inte färre när det visar sig att ett nästan identiskt mord utförts i Skagen, i Danmark, i stort sett samtidigt ?
Medan utredningen trampar vatten och tidningarna spekulerar jobbar Vera på sidospår som hon har svårt att förankra hos den övriga gruppen. Vid sin sida har hon den semestrande kriminalteknikern Gabriel Smedberg, och tillsammans börjar de nysta i ett nät som sträcker sig allt längre bakåt i tiden.
Frågan om vem, eller vilka, ersätts snart av ett varför.


Mitt omdöme
Vilken debutroman! En deckare med så mycket mer än bara deckargåtan. Man får tidigt följa även den misstänkte och dennes uppväxt för att "förstå" handlingarna som utförs, vilket ger ett bra driv i handlingen.
Kommissarie Vera och hennes kollegor kommer man väldigt snabbt in på livet. Boken har precis allt för att falla mig i smaken, bra skildringar av platser, närgående porträtt av de olika personligheterna, såväl offer, gärningsman som poliser. Det enda som är rörigt ibland är när författaren använder sig ömsom av efternamn och förnamn på samma personer, man måste vara vaken för att hänga med.
Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker om Vera Lind för jag kommer definitivt att vilja läsa mer om henne.
En riktig bladvändare som jag hade riktigt svårt att lägga ifrån mig så därför blir betyget CCCCc.

Tack till Hoi förlag för recensionsexet.

 Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.