fredag 16 januari 2015

Bokbloggsjerka 16-19 januari

Härligt med fredag, snart är årets första arbetsvecka till ända och jag ser framemot en härlig helg i husvagnen. Denna gång är det Lotten som ställer frågan via Annika :


När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?
Oj, jag kommer inte riktigt ihåg exakt när jag började läsa, men det var förmodligen när jag började skolan. Min mamma läste mycket och introducerade mig i böckernas värld tidigt.
Min föräldrar fick mig när de var 40 år vilket innebar att när vi åkte till släktingar och bekanta fanns det oftast inga barn i min ålder där, så då läste jag istället. Juldagen är en dag som jag minns att jag genom åren krupit ihop i en fåtölj hos min morbror och läste mina nya julklappsböcker. Kitty, Mary Lou och Lotta var mina stora favoriter.

Jag har alltid älskat böcker och jag minns att när jag gick i tredje klass och tillhörde de som var snabbt klar med skoluppgifterna och fick som belöning sätta mig och rita, något som verkligen inte tyckte om. Men underbara mamma ryckte ut till min räddning och bad min lärare låta mig läsa i stället, sedan plöjdes böckerna "Vad var det jag läste" i ett huj och jag stortrivdes i skolan igen.
Läsning har alltid varit en stor del av mitt liv, även om det vissa perioder blivit mindre läst. Jag gillar att fly från verkligheten en stund och sjunka djupt ner i böckernas värld vilket man förstår när man ser mina bokhyllor med böcker i dubbla rader.
Trevlig helg allesammans!  

22 kommentarer:

  1. Önskar att min mamma hade kommit till undsättning också, hatade att rita! Jag brukade dock kladda ihop något så snabbt som möjligt för att få göra andra uppgifter igen ;)

    SvaraRadera
  2. Det där fyrkantiga hårda paketet med böcker var den bästa julklappen!

    SvaraRadera
  3. Det är verkligen skönt att komma in i böckernas värld! När jag gick på mellanstadiet skulle vi på morgnarna sitta och rita, jag önskade verkligen att jag hade fått läsa istället!

    SvaraRadera
  4. Läsning som belöning :) Härligt!

    SvaraRadera
  5. Vilken bra mamma! Heja henne.

    SvaraRadera
  6. Kitty-böckerna var mina favoriter - har kvar de flesta fortfarande :-)

    SvaraRadera
  7. Det är riktigt skönt att fly in i böckernas värld och bara glömma annat. Trevlig helg.

    SvaraRadera
  8. Jag hade också en fröken som lät mig läsa eftersom jag ofta blev klar med uppgifterna snabbt, men utan mammas inblandning :)

    SvaraRadera
  9. Vilken lyx att få läsa i skolan, det har vi inte fått så mycket tid till utan vi har fått extra uppgifter istället :( Tänk vad duktig man hade varit med läsning som belöning.

    SvaraRadera
  10. Gillade Kitty med när jag växte upp!

    SvaraRadera
  11. Jag brukade också få läsa lite om jag hade blivit klar med uppgifter tidigt :)

    SvaraRadera
  12. Ja, det finns säkert fler elever som inte gillar "belöningssystemen". Jag hade nog också försökt snabba på om jag hade fått läsa som belöning.

    SvaraRadera
  13. Jag kanske ska börja använda läsning som belöning hemma. Känns faktiskt som en riktigt bra idé.

    SvaraRadera
  14. Kitty, Mary Lou och Lotta har nog betytt mycket för oss som var unga då :). Men de håller än idag. Mitt barnbarn läser Kitty.

    SvaraRadera
  15. Några högar Kitty plöjdes helt klart igenom under en period som barn. :)

    SvaraRadera
  16. Lotta böckerna älskade jag och min mor uppmuntrade min läsning, så jag fick dem oftast, annars sparade jag ihop till böckerna.

    SvaraRadera
  17. Vilken bra lärare som lyssnade!
    Lotta, Kitty och till den viss del Mary-Lou betydde en hel del för mig också. Tyvärr är inte min dotter intresserad alls av just de böckerna. Men andra...

    SvaraRadera
  18. jag gillade ju också juldagen. den tidiga julottan genomleds och när vi kom hem blev det varma sängen, skinkmacka och julklappsbok

    SvaraRadera
  19. Juldagen lästes det alltid hos oss också för man fick alltid någon bok i julklapp.

    SvaraRadera
  20. Vilket fint juldagsminne och heja din mamma!

    SvaraRadera
  21. Ohh, samma böcker läste jag!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.