fredag 9 januari 2015

Bokbloggsjerka 9-12 januari

Nytt år och äntligen dags för en ny jerka och denna gång passar den dessvärre väldigt bra in på mig Annika undrar nämligen :


Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?
 
Orsaken att jag skriver dessvärre, beror på att de serier som jag upptäckte i slutet av 2014 resulterade i betydligt färre lästa böcker än vad jag hade tänkt.
Den första serie som jag fastnade rejält för och som en kollega pratat om i flera år var Hart of Dixie som redan har gått tre säsonger i Sverige, men på under oktober och november hann jag igenom alla 66 avsnitt (två på DVD och en  den tredje genom amerikanska Netflix). Hart of Dixie är en väldigt lättsmält serie utan stora skandaler, mer humor än tragedi, passade mig alldeles ypperligt under en jobbig höst.
I julklapp fick jag en Ipad Mini och vad passade då bättre än att börja titta på en annan serie som jag blivit rekommenderad, nämligen Revenge, här har jag inte mer än 14 avsnitt, så vi får se om jag tröttar på hämndaktioner om ett tag.
Vet inte om jag vågar surfa runt och se alla er andras förslag, vill läsa nu och inte hamna i ytterligare någon serie :-). Abonnemang på Netflix och Viaplay är som sagt ett fördärv för min läsning, timmarna rinner lätt iväg.
Ha en skön helg allesammans, själv ska jag kurera förkylningen i helgen i soffan under en filt med några avsnitt Revenge och däremellan läsa Mari Jungstedts senaste bok.

22 kommentarer:

 1. Har inte sett någon av dessa. Försöker faktiskt ofta undvika att börja titta på serier eftersom det tar så mycket tid, men det är ju härligt att bli sådär uppslukad också :-)

  SvaraRadera
 2. Hart of Dixie gillar jag oxå! Ska bli spännande nu med sista säsongen :) Revenge blev lite för mycket för mig men kanske tar tag i den igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittade på första avsnittet av fjärde säsongen av Hart of Dixie när det släpptes i USA i december och det ser ut att bli en härlig säsong. Ska försöka undvika att se dem i förväg via amerikansk TV.

   Radera
 3. Det kan vara farligt att fastna i en serie med tanke på hur mycket lästid man förlorar!

  SvaraRadera
 4. Jag började också titta på Hart of Dixie i höstas och gillade verkligen den. Jag har dock inte fått tag på säsong två. Revenge gillar jag också och har sett alla avsnitt börjar dock tröttna lite.

  SvaraRadera
 5. Det känns ändå ganska skönt att vare sig ha Netflix eller Viaplay, hade jag haft dem så skulle jag nog bara titta på TV :)

  SvaraRadera
 6. Sant, en riktig tidstjuv!

  SvaraRadera
 7. Jag kom inte på några ( och bara därför kom jag precis på Outlander, hur kunde jag glömma?? ) så jag tipsade om böcker istället :-)

  SvaraRadera
 8. Har inte sett någon av serierna du nämner- Tack för tipset. Visst har du rätt när det gäller abonnemang på Netflix eller liknande. Det är lätt att fastna och man får inte så mycket läst. Känner igen det där.

  SvaraRadera
 9. Har inte sett någon av de här serierna.

  SvaraRadera
 10. Hart of Dixie har jag varit lite sugen på att se. Krya på dig.

  SvaraRadera
 11. Jag har inte sett någon av de du nämner, än kanske det är bäst att säga :p

  SvaraRadera
 12. Jag är lite småsugen på Hart of Dixie, men jag har inte kollat upp det än :)

  SvaraRadera
 13. Det blir lite för många timmar Netflix här också, men jag väljer att inte ha dåligt samvete. Böckerna för ju i alla fall lite tid varje dag. :)

  SvaraRadera
 14. Revenge var en av de serier som jag slutade se 2014, det blev för mycket upprepningar. Annars var den distraherande. Jag har varit sugen på Hart of Dixie, får se om jag vågar...

  SvaraRadera
 15. Jag gillar både Hart of Dixie och Revenge, men Revenge har tappat fokus tycker jag så den har jag slutat med nu...

  SvaraRadera
 16. Var lugn hos mig får du inga tips, har inte ens Netflix

  SvaraRadera
 17. Är nog en av Sveriges absolut sämsta TV-tittare :)

  SvaraRadera
 18. Har lagt ner Revenge, följde den på gammeltv och missade en säsongsuppstart med några program och kom på att jag inte saknade den...

  SvaraRadera
 19. Det är verkligen med dubbla känslor jag läser om alla tips! Det är inte bra när bokläsningen minskar allt för mycket på grund av tv:n.

  SvaraRadera
 20. Jag gillar att kombinera läsning och tv-tittande, älskar verkligen streamingtjänsterna! Gäller bara att hitta en bra balans så att båda får lika mycket tid. Har dock bara 1 och 2 på vanliga tvn så tittar mest via datorn så då kan man styra själv när man vill titta vilket passar mig bra!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.