torsdag 22 januari 2015

En mörkare himmel - Mari Jungstedt & Ruben Eliassen

Författare: Mari Jungstedt & Ruben Eliassen
Titel: En mörkare himmel
Utkom : 2014
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Antal sidor: 348
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Gran Canaria

Andra böcker jag läst av samma författare:

Av Mari Jungstedt Knutas serien, inget av Ruben Eliassen

 
Baksidan
I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin. 

Mitt omdöme:Ytterligare en riktig sträckläsningsbok av Mari Jungstedt, denna gång skriven tillsammans med sambon Ruben Eliassen. Jag gillar att handlingen utspelar sig på Gran Canaria, det ger en längtan till värme och sköna stränder, även om historien är brutal och mörk. Som vanligt med Jungstedts böcker så är miljöerna verklighetstroget återgivna och det är lätt att se platserna framför sig även om jag inte besökt just Arguineguin där stora delar av berättelsen utspelar sig.
Karaktärerna i boken, både journalisten Sara och fd polisen Kristian Wede ser jag framemot att följa vidare både i privatlivet och med nya fall. En kanonbok med andra ord som jag verkligen gillade och som jag rekommenderar till alla som vill läsa en lättläst deckare.

Mitt betyg CCCCc.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Det här låter ju lovande :) Den kommer nog att hitta hem till mig förr eller senare.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.