torsdag 29 januari 2015

Svara om du hör mig - Ninni Schulman

Författare: Ninni Schulman
Titel: Svara om du hör mig
Utkom : 2013
Förlag: Forum

Antal sidor: 414
Boktyp: Inbunden
Utspelar sig i : Hagfors, Värmland

Andra böcker jag läst av samma författare:

Flickan med snö i håret, Pojken som slutade gråta

 
Baksidan
Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit i sällskap med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?


Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.
 
Mitt omdöme:En riktig kanondeckare, jag gillar allt med denna bok. Karaktärerna känns genuina och omgivningen äkta. Att mordet sker på en älgjakt känns annorlunda, men väldigt spännande. Att lista ut vem gärningsmannen är var som vanligt inte helt lätt i Schulmans deckare. Det känns att det var ett tag sedan jag läste de två föregångarna för det tog en liten stund innan jag "kände" igen dem, men när jag väl kom ihåg så minns jag också hur mycket jag gillar dem.
Igenkänningsfaktorn är stor även om inte jag kommer från Hagfors, så känner jag igen mig från den mindre orten där jakten är en viktig del av vardagen.
Ser verkligen framemot bok nummer fyra i serien som kommer i vår.

Mitt betyg CCCCc.

Min januaribok i Spänningsutmaningen.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

7 kommentarer:

 1. Schulman har jag inte läst något av än. Bra tips! //Anna :)

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt bra bok! Spännande att den utspelar sig under älgjakten :)

  SvaraRadera
 3. Jag har Flickan med snö i håret av denna författare i bokhyllan. Kanske skall ta tag i den snart. Förstår att denna författare skriver bra deckare.

  SvaraRadera
 4. Måste verkligen prova denna författare.

  SvaraRadera
 5. Jamen det där lät ju riktigt lovande, får bestämt kolla upp denna lite närmare. Ännu en författare jag inte känt till sen tidigare.

  SvaraRadera
 6. Jag har gillat de två första böckerna (även om ettan var bättre än tvåan) så den här finns definitivt på min att läsa lista!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.