lördag 17 januari 2015

Tjockare än vatten - Carin Gerhardsen

Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Tjockare än vatten
Utkom : 2014
Förlag: Norstedts

Antal sidor: 387
Boktyp: Ljudbok
Uppläsare: Stefan Sauk
Serie: Hammarbyserien del 7
Utspelar sig i : Stockholm
Andra böcker jag läst av samma författare:
Mamma, pappa, barn. Vyssan lull. Pepparkakshuset. Helgonet,
Baksidan
Hon lämnade dörren på glänt och steg - fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet - över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.

När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.

Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.

Hon skulle dö.

Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte - den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.


Mitt omdöme: Återigen en fantastisk deckare av Gerhardsen, jag önskar verkligen att dessa blir TV-serie. De tidigare böckerna som jag lyssnat på har lästs av Katarina Ewerlöf som är min favorituppläsare, men jag måste ge även Stefan Sauk mer än godkänt för denna uppläsning. Mycket i denna bok handlar om Jamal och hans exfru Lina, hur är det egentligen, var hon verkligen den han trodde eller dolde hon en svart historia. Jag gillar Gerhardsens sätt att bygga upp historien och det är inte helt lätt att veta vem som är ond och god. Hoppas verkligen att det kommer en åttonde bok i serien.

Mitt betyg CCCCc.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.