fredag 23 januari 2015

Bokbloggsjerka 23-26 januari

Äntligen fredag, känns som om det behövdes efter en otroligt hektiskt vecka, vet inte riktigt hur jag tagit mig igenom den, men nu så är det äntligen dags för helgens jerka hos Annika


Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag personligen alltid läser den blev jag nyfiken på hur du tycker att den ska vara för att fånga ditt intresse (alternativt vad den absolut inte får innehålla för att undvika att du ska rata en bok för gott).

Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad som fångar mig att läsa en bok, men en sak är säker, för mig så är baksidestexten viktig. Jag läser alltid den för att få ett hum om vad boken handlar om, men den får absolut inte vara för avslöjande för då känns det lite meningslöst att läsa boken. Här kan det förstås vara skillnad på vilken typ av bok det handlar om. En biografis baksida får självklart säga mer om innehållet än vad en deckares får.

Ett kort svar på en bra fråga som jag ska försöka fundera mer kring nästa gång jag väljer bok.
Trevlig helg allesammans och passa på att ta vara på det vintriga vädret som åtminstone jag älskar.

10 kommentarer:

 1. Ha en trevlig helg du också! Och visst är det härligt med riktigt vinterväder med kallt och snö!

  SvaraRadera
 2. Inte alldeles lätt fråga det där, mycket riktigt varierar det säkert beroende på typ av bok. Önskar även dig en skön (helst solig - ljus behövs) vinterhelg! :)

  SvaraRadera
 3. Ja det är ju väldigt tråkigt när baksidestexten avslöjar för mycket.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig :) trevlig helg :)

  SvaraRadera
 5. Jag är splittrad till baksidestexter, just för att det händer att de avslöjar för mycket... Får fundera på jerkan, tur att jag har några dagar på mig!

  SvaraRadera
 6. jag skippar för det mesta baksidestexten. omslag, bloggtips, en eller annan mening i början och inuti boken avgör. trevlig helg, du också. hoppas också på samma väder imorgon. kyligt, snö, klart, ljust och - nästan lite vår i luften!

  SvaraRadera
 7. Nej, det är svårt att definiera!

  SvaraRadera
 8. Jag läser också baksidestexten, hur ska jag annars veta om det kan vara en bok för mig...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.