onsdag 2 oktober 2013

Omslagsonsdag #12 - Ovanliga djur


I veckans omslagsonsdag hos Bokpotaten är temat ovanliga djur. Jag lyckades i alla fall hitta ett i mitt tycke härligt omslag med både en ren och en fågel (fråga mig inte vilken sort, för fåglar är inte min starka sida).
Jätteroligt med omslagsonsdag så man får botanisera bland sina böcker och hitta igen gamla godingar som den här. Om ni inte har läst Lappskatteland av Annica Wennström och är intresserad av historia och speciellt som i detta fall samisk historia så kommer ni att älska denna bok. Jag tror tyvärr inte att den finns att köpa längre, men biblioteken har den säkert.
Jag fick boken som födelsedagspresent för sju år sedan och läste ut den med en gång. Den handlar om fyra generationer kvinnor med start på 1860-talet med sameflickan Njenna som blir våldtagen av en nybyggare och får en dotter, Ristin -"en fusklapp, eftersom hon har blå ögon", därefter får man följa familjen vidare in i 2000-talet. Nu blev det visst ett lästips istället för bara ett omslag, sorry. Måste nog själv ta och läsa om den och skriva en riktig recension.

3 kommentarer:

  1. Ett snyggt omslag, jag gillar bården längst ner. Den ihop med renen gör ju att man vet att den handlar om samer.

    SvaraRadera
  2. En ren minsann! Och boken låter ju inte alls dum, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Den låter spännande och så är omslaget snyggt:).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.