tisdag 29 oktober 2013

Hur väljer man vilken bok som ska läsas?

Jag har väldigt svårt att ta mig igenom min hög av olästa böcker (om jag bortser från recensionsex som jag prioriterar). När jag ska välja nästa bok blir jag alltid velig, härom veckan fick jag ett smart tips i Zellys bokblogg. Hon hade gjort en bokskål som hon drar en lapp ur varje gång det är dags att byta bok.
Som den ekonom och excel älskare jag är så bestämde jag mig för att göra något liknande fast i excel. Så nu när jag går in i mitt ark med olästa böcker så slumpas automatiskt en siffra fram och ger mig titeln på nästa bok.
Listan innehåller just nu 34 titlar och om det vore dags för mig att byta bok nu så skulle det se ut så här:

Nu ska denna bok läsas

Hillary Jordan - Mississipi

 

5 kommentarer:

 1. Det där är lite läskigt, fast då känner man ju i och för sig om man blir besviken när en lapp dras och då vill man ju faktiskt inte läsa den boken :P

  SvaraRadera
 2. När man har många böcker som väntar så är det riktigt frustrerande att bara välja ut EN. Hmm, nu fick jag kanske en idé till ett program man kunde göra... :)

  SvaraRadera
 3. Jag är inte så duktig i excel, men din lösning var ju smartare än min :) det var ju liiiite jobbigt att skriva ner all, klippa dem i remsor så excel är ju betydligt lättare, får se om jag hittar någon som kan hjälpa mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem, du kan få filen av mig så ser du hur jag gjort. Hör bara av dig ifall du vill ha den.

   Radera
  2. Åh tack vad snällt Catharina :) Om du inte har något emot det så tar jag gärna emot ditt ark :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.