söndag 27 oktober 2013

Sju jävligt långa dagar - Jonathan Tropper


Författare: Jonathan Tropper
Titel: Sju jävligt långa dagar
Utkom : 2011
Förlag: Gilla böcker


Andra böcker jag läst av samma författare:
IngetNu är det återigen dags för en recension i Bloggdalas bokcirkel, denna gång är boken vald av Freja
Det är andra gången jag är med och recenserar i detta mysiga gäng, återigen lyckades de hitta en författare som jag inte hade hört talas om, men vilken trevlig bekantskap.
Samma kväll som Freja valde bok laddade jag hem den som ebok från biblioteket och därefter var det en ren njutning att läsa boken.
Boken handlar om Judd som kommer hem för att överraska sin fru på hennes födelsedag och finner henne i sängen med hans chef. Ett par månader senare dör Judds far och familjen samlas för att sitta Shiva (judisk sorgevecka) under 7 dagar. Judds familj som består förutom av mamman, även av en syster och två bröder är minst sagt speciella och det händer både det ena och det andra under denna vecka.
Jag gillar verkligen boken och skrattar ibland högt åt vissa delar, karaktärerna känns äkta och inget blir som tänkt sig är ett genomgående tema i boken. Han lyckas fånga svårigheten som finns att tala med sina närstående om allt möjlighet och att man kanske inte känner varandra så väl, trots att man vuxit upp i samma familj. Språket är slagkraftigt och lättläst, så jag kommer definitivt läsa mer av denna författare.
Boken är mer än läsvärd och därför får den betyget CCCC.
 

2 kommentarer:

  1. Ohh, jag tyckte inte alls om boken och hade dåligt samvete för att jag valt den. Så skönt att så många av er ändå tyckte om den! Jag tyckte den var hattig, grabbig, sexistisk och ganska ointressant. Jag hade hopats på mer djupt drama vid shivasittandet, men det smet de ju mest ifrån. Jag tyckte oxå att det var så många små bihistorior som inte riktigt reddes ut. Jag hade gärna fått veta mer om systern och hennes liv, men det var (i grabbighetens namn) mest fokus på bröderna... Nej, inte en bok för mig, tur att den passade er andra!

    SvaraRadera
  2. Det är kul med böcker som får en att skratta ibland. Beslutsångesten gör att jag undviker betygssättning men jag trr det skulle bli max en trea, lite för sexistiskt för att det ska nå hela vägen fram.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.