tisdag 8 oktober 2013

Tematrio - Nobelpriset 2013Veckans tematrio hos Lyrans noblesser är vem får Nobelpriset 2013?
Jag är ingen storläsare av nobelpristagare, men i år hoppas jag på att det antingen blir en kvinna eller en författare med en bredare läsekrets. Oavsett vem det blir ska jag ta som utmaning att läsa något av honom eller henne, om det inte blir någon diktförfattare för det tror jag inte att jag klarar av.
De författare som jag tycker borde få nobelpriset är
  • Astrid Lindgren - vet inte om man kan dela ut priset postumt, men hon är i mina ögon en av de bästa barnboksförfattare som har funnits och hon var stor inte bara i Sverige.

  • Torgny Lindgren - inte lika stor som Astrid, dessutom en av de aderton, så därför är risken stor att han diskvalificeras. En västerbottnisk författare från mina hemtrakter som värnar om vår västerbottniska dialekt.

  • JK Rowling - för hennes böcker som fått åtminstone min dotter att börja läsa tjocka böcker tidigt och hon kunde inte vänta på nästa svenska bok, så hon började läsa den engelska redan som tolvåring.


2 kommentarer:

  1. Tror inte att det delas ut postumt, väldigt synd att Astrid aldrig fick det när hon levde. Hade Rowling på min lista med, men ändrade i sista stund.

    SvaraRadera
  2. Jag fattar verkligen inte hur Astrid Lindgren inte har kunnat få Nobelpriset i litteratur. Hon borde ha fått det medan hon levde men tycker verkligen att de kan ge henne det postum.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.