söndag 19 oktober 2014

Smakebit på söndag

Länge sedan jag lämnade någon smakbit på Flukten från virkelighetens söndags smakbitar, som har en vikarie,Astrid Therese denna söndag. Ska bli spännande att se allas smakbitar igen.

Min smakbit denna gång kommer från debutboken Ensamfjäril, skriven av Gabriella Ullberg-Westin (fd fröken Ångermanland som någon lokaltidning uppmärksammat). Handlingen utspelar sig i Hudiksvall och är en deckare.

Det går undan i boken och man kastas rakt in i händelserna, smakbiten kommer från sidan 10:

Genom fönstret i hallen skymtade en rödklädd figur och direkt spred sig en värme inom henne. Äntligen var han hemma och deras julafton kunde börja på riktigt.
Hon tog tag i dörrhandtaget och tryckte det neråt. Med en distinkt knuff öppnade hon dörren och sedan stod de tysta och väntade. Ingenting hördes. Det flimrade till framför ögonen och återigen svepte yrseln över henne. Att Måns envisades med att dra ut på det hela istället för att komma in direkt irriterade henne.
”Välkommen in tomten” sa hon och tvingade mungiporna uppåt. Stegen knarrade i snön på farstukvisten, och den rödklädda figuren uppenbarade sig i dörröppningen.
”Hallå, hallå. Finns det några snälla barn här?”
Rösten fick musklerna att stelna ända från fingertopparna och genom kroppen ner till fötterna.

Vill samtidigt passa på att tipsa om min utlottning av Annika Mayers debutbok som pågår till den 25:e oktober, vill ni delta så hittar ni den här.

Trevlig söndag allesammans!

18 kommentarer:

 1. Intens smakebit! Nå er jeg supernysgjerrig på hvem den uventede julenissen er :) Håper resten av boka også er spennende.
  Kos deg med lesingen!

  SvaraRadera
 2. Den här ska jag också läsa vid tillfälle. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 3. Denna har jag liggande men blev tveksam när det står att det är en erotisk deckare. Vill inte läsa någon Femtio nyanser av honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller sugen på att läsa Femtio Nyanser, men denna bok var inte erotisk så att det var störande på något sätt, så jag tycker absolut att du ska ge den en chans.

   Radera
 4. En spennende smakebit! Får lyst til å høre videre hva som skjer. Lykke til videre med lesinga! Ha en fin søndag.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Var lite intresserad av den här boken eftersom det är lokalanknytning (bor i Sundsvall) men "erotisk deckare" kändes ju inte så lockande.

  SvaraRadera
 6. Har funderat på att läsa den här, men är fortfarande lite osäker i o m att jag har dåliga erfarenheter av att blanda ihop erotik och deckare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tror att jag ratat denna av samma skäl som Mia och Lotten, erotisk deckare lockar mig inte alls. Men om det inte är sant så skulle man ju kanske ge den en chans, smakbiten var ju väldigt spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns erotik i den, som författaren själv beskrev den för mig " deckarspänning kryddad med erotik" och det tycker jag stämmer bättre än erotisk deckare.

   Radera
 8. Denna har jag hemma så den ser jag fram mot!

  SvaraRadera
 9. En spennende smakebit. Var det julenissen eller morderen? Eller begge deler? :-) Jeg må skrive ned denne boken! Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 10. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för spännande smakbit! :)

  SvaraRadera
 12. Elak tomte? Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 13. Kan känna igen mig i det där humöret, när man blir irriterad för så lite...

  SvaraRadera
 14. Spennande smakebit. God fornøyelse med boka :-)

  SvaraRadera
 15. Låter som en spännande bok :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.