fredag 3 oktober 2014

Bokbloggsjerka 3-6 oktober

Nu har jag missat jerkar som jag verkligen skulle velat svara på, men ibland så räcker inte tiden runt mina helger till och då är det lätt att missa. Denna gång var jerkan verkligen passande. Annika undrar nämligen:

Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Jag bestämde mig i går kväll att jag måste börja göra någon form av planering för att hinna med alla böcker som jag vill hinna läsa under oktober, så i morse började min lilla planering att ta form. Finns det ens en rimlig chans att hinna med 8 böcker och i så fall hur mycket måste jag läsa. Jag har gjort ett mycket enkelt excel ark med vilka recensionsex som ska läsas, Bloggdalas (bokcirkeln som jag är med i) bok och andra böcker som jag vill läsa. Recensionexen och även Bloggdalas bok vill jag recensera på rätt dag och då kan det vara skönt att se hur många dagar jag har på mig och antalet sidor som ska hinnas med.
Problemet med planering är att jag sällan lyckas hålla den, men den kan förhoppningsvis hjälpa mig att få en viss struktur.
Jag är en sån som hoppar mellan böcker och har oftast flera böcker på gång, risken/möjligheten är när man läser på det sättet att en bok griper tag i en så att man glömmer tid och rum och då kommer ändå planeringen att falla.
Ska bli otroligt spännande att se ifall oktobers planering håller och ifall jag kommer att fortsätta med någon form av läsplanering.
Ha en skön läshelg allesammans!


 

13 kommentarer:

 1. Konstig (nördig?) som jag är så räknar jag alltid med att jag läser 60 sidor/dag, men jag brukar ligga en bit över och det innebär att jag ofta har "fri" läsning i slutet av varje månad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknar med 50 sidor/dag, så jag förstår dig precis!

   Radera
 2. Det enda jag planerar är rec.exen, resten blir som det blir.

  SvaraRadera
 3. Rec-exen prioriterar jag och sedan blir det det jag känner för stunden :)

  SvaraRadera
 4. Jag planerar nästan bara när det gäller diverse utmaningar som Tre på Tre och så har jag någon sorts mental plan som jag ständigt bryter mot och i övrigt läser jag det jag känner för. ;)

  SvaraRadera
 5. Rec.exen prioriteras här, sen blir det fritt :)

  SvaraRadera
 6. Jag läser strikt en bok åt gången och efter att jag gett mig in på olika utmaningar och bokcirkel är mitt läsande enormt mer strukturerat än tidigare!

  SvaraRadera
 7. Imponerande strukturerat :) Skulle inte klara av det själv...

  SvaraRadera
 8. Ja jag planerar till och med när jag ska läsa, lägger in det i kalendern.
  Men klart det skiter sig ibland.

  SvaraRadera
 9. Exceldokument är grejen alltså :). Åtta böcker, lycka till. Låter mastigt, men allt beror ju på hur snabbt man tar sig igenom. Jag har ju läst fyra tjocka böcker på två veckor ibland och slukat böcker på ett dygn, men det händer inte varje månad.

  SvaraRadera
 10. Försöker att alltid ta recex först.

  SvaraRadera
 11. Imponerande planering! Men jag skulle aldrig kunna planera så väl! Det enda jag planerar är rec--exen, allt annat beror på känslor, dagsform och humör.

  SvaraRadera
 12. Jag har aldrig klarat att ha mer än två böcker igång samtidigt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.