onsdag 15 oktober 2014

Lotus Blues - Kristina Ohlsson

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Lotus Blues
Utkom : 2014
Förlag: Piratförlaget


Andra böcker jag läst av samma författare:
Fredrika Bergman-serien : Askungar, Tusenskönor, Änglavakter, Paradisoffer 
Baksidan:
Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.
Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.
Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist tvingas göra det mest ofattbara av val
.

Mitt omdöme
Vilken bok, jag gillade upplägget på en gång. Boken startar med en intervju som en journalist gör med Martin Benner , (denna intervju återkommer vid varje ny del i boken), därefter drar berättelsen igång. Martin och hans kollega (tillika älskarinna) Lucy rycks in i historien kring Sara Texas och utsätts för allt större problem. Handlingen tar hela tiden en ny vändning och man kan helt enkelt inte sluta läsa. Martin är kanske inte den mest sympatiske advokaten och hans kvinnoaffärer är kanske inte de bästa, men det finns sidor hos honom som man gillar. Jag ser verkligen framemot att läsa fortsättningen som kommer ut till våren.
Med andra ord, Kristina Ohlsson har lyckats ytterligare en gång.
Mitt betyg på denna bok blir CCCCc.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus


Stort tack till Piratförlaget för recensionsexet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.