måndag 6 oktober 2014

I maktens skugga - Viveca Sten

Författare: Viveca Sten
Titel: I maktens skugga
Utkom : 2014
Förlag: Bonnier Audio

Uppläsare: Katarina EwerlöfAndra böcker jag läst av samma författare:
I farans riktning, I den innersta kretsen, I natt är du död, I stundens hetta, I grunden utan skuld, I de lugnaste vatten


Baksidan:
Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel - orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?


Mitt omdöme
Detta är sjunde boken i serien med Nora och Thomas som jag läser eller snarare lyssnar på. Jag gillar fortfarande serien lika mycket även om det denna gång kändes som det gått flera år sedan den förra boken. Katarina Ewerlöf är otroligt bra som uppläsare och ger boken liv. Som vanligt lägger sig Nora näsan i blöt på fel ställen och Thomas funderar på livet i stort. 
Kort sagt, men vet vad man får när man läser Viveca Stens böcker och denna bok var inget undantag.Mitt betyg på denna bok blir CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.