onsdag 19 mars 2014

Mad about the boy - Helen Fielding

Författare: Helen Fielding
Titel: Bridget Jones - Mad about the boy
Utkom : 2014
Förlag:  Forum


Andra böcker jag läst av samma författare:
Bridget Jones dagbok
Handling
I Bridget Jones. Mad about the boy har Bridget Jones fyllt 50, fått två barn, det är fortfarande trassligt på kärleksfronten, och sociala medier gör inte livet lättare.

Vad gör man om en väninna har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det värre att dö av botox eller att dö av ensamhet till följd av rynkor? Twittrar verkligen Dalai Lama eller är det hans assistent? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det normalt att vara för fåfäng för att ta på läsglasögonen när man kollar om ens toyboy har huvudlöss? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?

Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående mamma och försöker twittra och sms:a samt återerövra sin sexualitet i det som vissa omoderna människor kallar "medelåldern".


Mitt omdöme
Åh, vad härligt att återse Bridget Jones och nu i min egen ålder. Jag gillar verkligen sättet Fielding skriver, man kanske själv skulle summera varje dag i antal lästa mail, antal ätna kalorier etc som Bridget Jones gör.

Den här boken innehåller det mesta, man får en inblick i den sorg som Bridget känner efter sin makes hastiga död och paniken att inte klara av att vara en bra mamma. Även om man ganska snart förstår hur allt kommer att sluta så gillar jag sättet som författaren tar en dit på.
Betyget blir CCCC.

Tusen tack till Forum för recensionsexet.

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.