söndag 30 mars 2014

En smakbit på söndag

Nu var det längesedan jag var med på Flukten från virkelighetens söndags smakbitar, har inte varit hemma en helg på väldigt länge. Lite typiskt att en helg med kanonväder som denna väljer man att sitta hemma vid datorn istället för att vara ute till fjälls. Men ibland så måste man och det finns ju vissa fördelar och det är ju det här med smakbitarna.

Idag har jag valt den bok som jag precis öppnade upp i min läsplatta (Visning pågar av Sofie Sarenbrant) och gillade direkt överskriften:
Söndagen den 30 mars (passande eller hur?!)

Smakbiten kommer från första sidan:


Hon ligger alldeles stilla under sänghimlen. I skenet från den röda nattlampan ser jag hennes slutna ögon och ett ansikte som utstrålar harmoni. Täcket har hasat något åt sidan, men tack vare det långärmade nattlinnet prytt med små blommor fryser hon nog inte. Hennes mörka lockar vilar mot huvudkudden och gosedjuren sitter uppradade intill, nästan som en skyddsmur. Det är svårt för mig att inte bli nostalgisk och tänka tillbaka på min egen barndom, på hur enkelt och bekymmersfritt allt var på den tiden. Det var innan jag förstod hur många hjärtlösa människor det finns i den här världen, sådan som går över lik för att komma det de vill.


Som sagt en liten smakbit ur Sofie Sarenbrants senaste bok som jag ser framemot att fortsätta läsa mer ur.
För er som vill så finns det en liten boktrailer här

Ha en skön läs söndag allesammans!

10 kommentarer:

 1. Har inte läst den andra om Emma Sköld än, men den står här och väntar. Visning pågår kommer med stor sannolikhet också att hamna i min hylla :)

  SvaraRadera
 2. Verkligen passande överskrift. Jag har inte läst något av Sarenbrant men funderat på det och den här låter spännande. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, många nya titlar för mig denna söndag!

  SvaraRadera
 4. Den här ligger på plattan och väntar och jag tror det blir mitt nästa val. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Jeg vil aldri selge hus igjen nå! Smakebiten var fin, og traileren skremmende :) Tusen takk for at du bidrar med en smakebit denne søndagen!

  SvaraRadera
 6. Läste hennes Vila i fred, men blev inte såld. Men hoppas att den här passar dig. datumet var ju klockrent i alla fall :)

  SvaraRadera
 7. Det var en bok jag inte hört om förut.

  SvaraRadera
 8. Har också den här på paddan. Drar mig lite för att läsa den då det är en e-bok. Har inte kommit in i att läsa så än... Men nu måste jag ge den ett försök då jag vill läsa denna! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Det var en fin smakebit. Jeg har ikke lest boken og jeg ble litt nysgjerrig på den :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 10. Denna kommer jag läsa inom kort! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.