onsdag 19 mars 2014

En liten värld - Åsa Hellberg

Författare: Åsa Hellberg
Titel: En liten värld
Utkom : 2014
Förlag:  Forum


Andra böcker jag läst av samma författare:
Casanovas kvinna
Sonjas sista vilja
Sonjas hemlighet

Handling
Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I Smyg följer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.
Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?
Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.
Slumpen eller om det kanske är ödet, för samma Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.

Mitt omdöme
Återigen en fullträff av Åsa Hellberg, jag gillar verkligen hennes persongalleri. Tanken med att bara följa efter en person på Arlanda Express är tilltalande. I denna bok så hamnar man i både London, New York och Bombay. Alla huvudpersonerna i boken är tilltalande och jag gillar dem direkt. Hellbergs sätt att ge varje person ett kapitel med ett slut på varje kapitel som tvingar en att läsa vidare är ett genidrag, det blir en riktig bladvändare. Man kan ganska snart räkna ut vem som faller för vem, men det gör absolut ingenting, värmen mellan personerna genomstrålar hela boken. Rekommenderar denna varmt.
Betyget blir CCCCc.

Tusen tack till Forum för recensionsexet.

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.