fredag 14 mars 2014

Bokbloggsjerka 14-17 mars

Tänk vad veckorna springer iväg, nu är det återigen helg och dags för en ny bokbloggsjerka hos Annika, som idag handlar om vilka böcker man inte hittar i min bokhylla.

Veckans jerka har hämtat inspirationen från BOTNS podcast: Do readers have to be collectors?

Självklart behöver man inte spara alla böcker som man läser, men jag har väldigt svårt att göra mig av med böcker. För några år sedan så var våra bokhyllor så överfulla så vi fick plocka bort en massa och istället för att slänga eller ge bort dem så stoppade vi in dem i vår "igenbyggda" garderob som även förvarar vårt ventilationsaggregat. Efter att ha tröttnat på att se dem där två gånger per år när "luckan" öppnades för service så slängde vi de flesta, idag saknar jag en del av de böcker som jag tror ingick i den bunten.
Tyvärr börjar mina bokhyllor igen att snart krokna av tyngd, så vi får se vad som händer när det blir dags att renovera rummet som de står i. Turligt nog har mitt inköp av en läsplatta gjort att jag har börjat fylla den med böcker och där tar de inte alls lika stor plats och väger betydligt mindre:-)
Tillsammans med denna jerka har även Annika en utlottning på några fantastiskt fina boklådor, och ifall jag skulle ha turen att vinna så väljer jag denna boklåda hos Nillas Handelsbod.


Ha en trevlig helg allesammans så ses vi i bokbloggvärlden!

6 kommentarer:

 1. Det är ju lite jobbigt att de tar så mycket plats att samla böcker :)

  SvaraRadera
 2. Det är synd att böcker tar så stor plats, eller kanske är det tur :)

  SvaraRadera
 3. Det är nog min fasa. Att jag ska börja sakna böcker som jag gjort mig av med, i synnerhet de som inte finns att köpa längre.

  SvaraRadera
 4. Är fortfarande inte helt överens med tanken på e-böcker. Jag gillar att ta och lukta på dem.

  SvaraRadera
 5. Jag är ju en collector så det skriker om det, men jag tror inte en behöver vara det. Smartare är ju att låna på bibliotek, och det är oxå trevligt med de som lämnar böckerna vidare till andra. Men, inget för mig...

  SvaraRadera
 6. Det gör ju så otroligt ont i hjärtat att behöva skiljas från sina älsklingar. Men ibland måste man verkligen rensa, alternativet är att köpa ett jättehus ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.