måndag 10 februari 2014

Vinter i drömhuset - Maeve Binchy

Författare: Maeve Binchy
Titel: Vinter i drömhuset
Utkom : 2014
Förlag:  Norstedts


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget
Handling:
De tre systrarna Sheedy har bott i Stone House i Stoneybridge på Irlands västkust så länge som någon kan minnas. Huset håller helt på att förfalla när den driftiga kvinnan Chicky Starr återvänder från USA och lyckas köpa det av systrarna.

För sina Amerikapengar tänker hon inrätta ett hotell, erbjuda stressade storstadsbor vila och rekreation, goda middagar vid det stora matsalsbordet och ett avspänt sätt att umgås. Till sin hjälp tar hon några av Stoneybridges söner och döttrar som av en eller anledning valt att komma tillbaka efter vistelser i Dublin eller utomlands.
Och gästerna börjar anlända: sjuksköterskan Winnie som tvingas tillbringa en vecka med sin svärmor i Stone House, amerikanske skådisen John som missat flyget tillbaka till USA, läkarna Henry och Nicola som bär på en hemlighet och svenske Anders som vill lära sig mer om den irländska folkmusiken.

Mitt omdöme
Detta var första boken som jag läst av Maeve Binchy och vilken författare jag har missat, synd att det blev hennes sista. Jag gillar upplägget med att man får lära känna varje gäst separat, men att historien ändock drivs framåt i varje kapitel. 

Huvudpersonen Chicky tycker jag genast om och pensionatet som hon öppnar skulle jag mer än gärna besöka. Lite roligt att det även förekommer en svensk kille i boken som har funderingar kring om han ska överta sin fars företag eller inte. Slutet lämnar en del öppna trådar så att man själv får fundera hur det går för de olika personerna.
Vilken tur att jag hittade en gammal roman av Binchy i bokhyllan som jag har oläst, för detta var verkligen en författare i min smak. Så mitt råd: Sätt er framför en varm brasa och läs Vinter i Drömhuset, njut av den härliga irländska västkusten i vintertid och de mysiga gästerna på pensionat Stone House.
Mitt betyg blir, full pott CCCCC.

Ett stort tack till Norstedts för recensionsexet.


Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Fyndade 10 böcker av författaren i en secondhandaffär i höstas. Har inte börjat läsa någon av dem än... Men nu blev jag lite sugen. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.