torsdag 13 februari 2014

Hennes iskalla ögon - Carin Gerhardsen

Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Hennes iskalla ögon
Utkom : 2013
Förlag: Norstedts
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Andra böcker jag läst av samma författare:
De första fem i Hammarbyserien
Handling:
Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans mannar skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild.
Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.
Jamal söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifall också Odd Andersson, vilket får oanade konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin som vanligt vägrar att låta sig störas av någonting. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Mitt omdöme:

Detta är den sjätte boken i serien om Hammarbypoliserna och jag tror nog att det är den bästa. Den har allt. Historien vävs skickligt ihop och man vill inte sluta lyssna för spänningen är hela tiden på topp. Jag gillar Gerhardsens sätt att skriva, med en inblick i polisernas privatliv och ju längre det går i serien desto närmare kommer man huvudpersonerna. I denna bok handlar det mycket om kvinnomisshandel på ett psykiskt plan, jag gillar Malin, vars man är en riktig skitstövel. Utan att avslöja allt för mycket om handlingen så visar det sig Malin vara en mycket smart kvinna.
Oj, vad jag längtar efter nästa bok i serien som kommer till sommaren.
Katarina Ewerlöf är en mästare på uppläsning.
Mitt betyg blir CCCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

2 kommentarer:

  1. Just det ja, den här serien får jag inte glömma bort. Har ju två olästa delar i hyllan.

    SvaraRadera
  2. Jag gillade oxå den här, fast jag förstod inte titeln... Vems ögon var det som var iskalla? Nu har jag svarat på dina frågor: http://frejareddevil.wordpress.com/2014/02/13/gilla-fem-fragor/

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.