fredag 28 februari 2014

Bokbloggsjerka 28 feb - 3 mars

Fredag och återigen är det dags för en jerka hos Annika, som idag tar upp ett aktuellt ämne, nämligen bokrean.

Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå?

jag bestämde tidigt att jag inte skulle handla några böcker på årets bokrea, men som vanligt blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jag saknar den "gamla" bokrean där man mer eller mindre hängde på låset för att inte missa några böcker som man verkligen ville ha. I år var jag ståndaktig ända till den 25:e när jag upptäckte att e-boksrean och vips så hade jag klickat hem tre-böcker och två ljudböcker (som jag skrev om här) och efter det har det fortsatt. I onsdags besökte jag stan (som i mitt fall är Östersund) och gick in på två reor, utan att köpa en enda bok. Det känns inte riktigt längre som om bokhandlarna satsar på samma sätt när det gäller rean, så jag blev inte alls inspirerad.
Igår kunde jag inte längre stå emot Adlibris rea, utan jag beställde två böcker även därifrån, nämligen Nådastöt av Louise Penny och Somliga linor brister av Varg Gyllander och medan jag var igång så kom en ebok med i beställningen, nämligen Odd Thomas av Dean Koontz .  Och nu står jag i valet och kvalet om jag ska anta världsläsningsutmaningen som Anna har startat och då kan det vara läge att botanisera lite mer bland böckerna i rean :-)
Den bok av de jag köpt som jag känner mig mest sugen på att börja läsa är Läsarna i Broken Wheel rekommenderar, är det någon som har läst den?
Ha en skön helg allesammans!

13 kommentarer:

 1. Jag håller med, det jag har sett har varit synnerligen oinspirerande.

  SvaraRadera
 2. För mig blev det visst fler böcker än vad jag hade tänkt mig ;)

  SvaraRadera
 3. Jag var på Akademibokhandeln i dag och även om det nu faktiskt blev några böcker så blev jag väldigt besviken. Det var bara några bokhögar här och där som de kallade för bokrea :(

  SvaraRadera
 4. Är också besviken på bokrean. Vet inte om de beror på att näthandeln har tagit över så mycket av bokförsäljningen att butikerna inte satsar lika mycket på det längre.

  SvaraRadera
 5. Läsarna i Broken Wheel är en bok jag gärna vill läsa :)

  SvaraRadera
 6. Jag hittar oftast någon bok på varje bokrea men iår var det faktiskt sämre än i fjol men ändå kom jag hem med en hel del!!

  SvaraRadera
 7. Bokrean i den "vanliga" bokhandeln (t ex Akademibokhandeln som ligger närmast hos oss) hoppar jag över. Istället är det ICA Maxi och nätbokhandlarna som gäller = bättre utbud och lägre priser!

  SvaraRadera
 8. Även jag handlade lite trots att jag inte tänkt göra det!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det fanns en hel del, jag hoppas jag köpt färdigt.
  Mia

  SvaraRadera
 10. Tänk förr kunde folk sova utanför bokhandeln för att få tag på de riktiga godbitarna som inte gick att beställa i förväg.

  SvaraRadera
 11. Ah, bor du i Östersund - då är vi hyfsat "nära" varandra då (jag bor i Sundsvall)

  SvaraRadera
 12. Jag var inom min stads bokhandel idag, inget kul alls. Tur att det finns bokrea på nätet!

  SvaraRadera
 13. Jag har inte läst "Läsarna i Broken wheel.." men den ligger här hemma och väntar på sin tur...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.