fredag 7 februari 2014

Bokbloggsjerka 7-10 februari

Nu är det snart helg och det känns återigen roligt att anamma Annikas bokbloggsjerka. I veckan undrar Annika följande:

Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Jag har precis som Annika tittat på Monikas tips om Book Collector och försöker att från och med i år lägga in alla böcker som jag köper, får och läser. Men eftersom jag är en excel nörd har jag även en (eller ett par) lista i excel, med vilka böcker jag vill läsa och har läst. För att kunna välja vilken bok som jag ska läsa nästa gång har jag lagt in en slumpgenerator som generar ett förslag varje gång jag öppnar dokumentet. Om jag går in nu så blir valet detta:

Nu ska denna bok läsas
Kristin Hannah - Den frusna trädgården
 
Blir snart dags att packa väskan och lite böcker och åka upp till fjälls för en förhoppningsvis solig helg i friska luften och lite OS tittande. Trevlig helg allesammans! 
 
 
 


14 kommentarer:

 1. Excel är fint! Kul idé med slumptalsgeneratorn.

  SvaraRadera
 2. Spännande med slumpgeneratorn! Har fyra olika listor (någon i mobilen, några i anteckningsblock) på böcker jag vill läsa. Blir himla sugen på att lägga in dem i excel. En flik för de som ska lånas, en för de jag ska önska mig i födelsedagspresent (försöker dra ner på bokinköpen) o.s.v. Just nu har jag ingen struktur alls på dem känner jag, illa.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att alla som bokbloggar är nördar i olika grad! Avis på fjälls!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker man får en helt annan bild av boknörderi när man läser svaren på jerkorna :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul med en slumpgenerator! :-)

  SvaraRadera
 6. Kul med slumpgenerator, tyvärr skulle nog det inte funka för mig...

  SvaraRadera
 7. Åh, vad kul med slumpgeneratorn. Hur får man det i en excel fil? Jag har excel filer över böcker som jag vill köpa, när jag ska köpa dem och jämförelser av priser så att jag kan köpa den billigaste. Det är så kul med listor :)

  SvaraRadera
 8. Älskar ditt excel ark som jag så snällt fick för att välja nästa bok :) Book Collector älskar jag också har dock inte läst mig alla finesser än men det tar sig.

  SvaraRadera
 9. Excel har jag aldrig kommit riktigt överens med.

  SvaraRadera
 10. Aj då den slumpgenerator har jag inte hittat men just nu gör jag allt från Ipaden.
  Mia

  SvaraRadera
 11. Hahaha, så kul med slumpgenerator! Jag använder oxå excel och funderar på att gå över till något samlarprogram istället.

  SvaraRadera
 12. Kul med slumpgenerator. Det ska jag prova någon gång!

  SvaraRadera
 13. Ååååh! Säger som alla andra: Slumpgenerator! :D Något jag ofta tänkt på, men aldrig orkat fixa. Hur fungerar din slumpgenerator?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.