tisdag 18 februari 2014

Bröllopsnatten - Sophie Kinsella

Författare: Sophie Kinsella
Titel: Bröllopsnatten
Utkom : 2014
Förlag:  Damm Förlag


Andra böcker jag läst av samma författare:
Cocktails för tre, Nya kontakter, Mitt nya jag, Flickan från tjugotalet, Dubbelbokat, Mina hemligheter och alla Shopaholic böckerna


Handling:
När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på.

Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt. Mitt omdöme: 

Sophie Kinsellas böcker är för det allra mesta väldigt lättlästa och lätta att ta till sig, så även den här boken. Men i denna blir det lite väl mycket av det enkla, det blir nästan lite buskisteater över handlingen. 
Jag gillar kopplingen till Grekland och kan verkligen känna vågorna mot stranden där på Ikonos, den mysiga gamle mannen på det förfallna pensionatet som avråder alla att komma tillbaka till sin ungdoms platser.
Det är trots allt en typisk Kinsella roman, men inte en av hennes bästa, så jag ger den betyget CCC.


Ett stort tack till Damm för recensionsexet


Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Jag använde också ordet buskisteater (eller något liknande) i min recension. Var precis den känslan man fick! :)

    SvaraRadera
  2. Tror inte det är en bok för mig, jag gillar inte alls buskis...

    SvaraRadera
  3. Har denna på min ipad, ser så mycket fram emot att läsa den :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.