måndag 29 september 2014

Bokmässan 2014

Tillbaka hemma efter en härlig bokmässehelg i Göteborg. För första gången fick jag eller rättare sagt tog jag mig tid att åka ner till Göteborg och besöka mässan som så många pratar om. Jag började resan med att åka tåg från Östersund till Enköping på torsdagen och därifrån tåg till Göteborg på fredagen och samma resa tillbaka lördag och söndag. Jag har hört talas om boksmälla och i mitt fall blev det lite väl mycket tågåkande för att jag skulle känna mig helt i form idag.


Inför mässan hade jag ett antal funderingar:
Vilka skor ska man ha, snygga eller bekväma?
Jag valde gympadojor, vilket var ett smart drag. Tror inte att det är så många som tittar på mina fötter, man har fullt upp med att försöka se vad som finns i alla montrar.

Jacka eller inte jacka?
Jag valde jacka eftersom det var lite småregnigt när vi kom på fredagen och det var inga som helst problem att hänga in i garderoben (som kostade 20 kronor)

Seminariekort eller inte?
Eftersom det var första gången som jag och min dotter besökte mässan, så valde vi att inte köpa ett seminariekort och med facit i hand så fanns det massor av författare som man kunde lyssna på helt gratis och eftersom vi bara var på mässan fredag eftermiddag och lördag så räckte det mer än väl.

Är böckerna billigare än normalt?
Ja, det kan man säga att de är åtminstone på många ställen. Exempelvis så hade Hoi förlag att om man köpte 3 böcker à 100 kronor styck fick man en fjärde bok gratis. De större förlagen hade också en hel del böcker för ca 150-180 kronor och det är i mitt tycke bra pris. Jag lyckades köpa på mig 15 böcker och dottern 13 böcker så vi hade tung packning hem, återkommer med en lista på inköpen senare i veckan.Vad tyckte jag då om mässan:
Mina förväntningar var höga och de infriades helt, jag är mycket nöjd och jag har fått en enorm inspiration både till min blogg och till min läsning. Jag gillade verkligen att möta många författare, som bjöd på sig själva och tog sig tid att prata om sina böcker. En favoritmonter blev Hoi Förlags, där vi träffade flera av deras författare och deras service var helt fantastisk. Tyvärr missade jag helt att passa på och ta lite kort när vi var där, men det får bli bättring på det till nästa år.
Dottern får sin bok signerad av mysiga Tatiana De Rosnay
Fredrik Backman aktuell med en ny bok "Britt-Marie var här"
Tyvärr stötte jag inte ihop med några andra bloggare denna gång, men nästa år kanske jag lyckas även med det. För att vi åker nästa år också är en självklarhet.

2 kommentarer:

  1. Roligt att läsa om dina mässupplevelser! :-) Nästa gång ses vi kanske ...

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra din positiva upplevelse, jag är nyfiken men har inte riktigt känt att det lockar mig tillräckligt. Nästa år kanske vi kan ha en bloggdalaträff IRL!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.