lördag 13 september 2014

Bokbloggsjerka 12-15 september


Oj, vad fort en vecka går, skönt med helg igen och dags att hänga på Annikas jerka, som denna vecka tar upp ett intressant ämne, hon vill nämligen veta:

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?


Jag har bara recenserat böcker under ett drygt år och kommer inte alls ihåg vad man lärde sig från skolans svensklektioner, så här har jag massor att lära av er andra. Har provat skriva anteckningar någon gång, men oftast så hamnar jag så djupt i boken att jag glömmer att fortsätta skriva. Att recensera boken på en gång är självklart bäst, när allt är färskt i minne, dessvärre blir det inte alltid så även om jag försöker.
Nu ska jag jerka runt bland er andra och ta till mig av era tips innan jag ger mig iväg till stugan för lite skön avkoppling framför en varm brasa och en härlig bok.

9 kommentarer:

 1. Skolans "regler" när det gäller recensioner vägrar jag att befatta mig med, då skulle jag nog tappa lusten direkt. I stället kallar jag inte inläggen för recensioner, eftersom jag bara skriver vad jag tycker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, det kanske är därför som jag inte gillade bokrecensionerna i skolan. Jag skriver också mina personliga åsikter om vad jag tycker om boken jag läst, så det är nog fel att kalla det recension :-)

   Radera
  2. Problemet är väl när det blir just regler för hur man gör "rätt", istället för tips på hur man kan göra för att strukturera sin recension eller förslag på intressanta frågor att fundera kring.

   Radera
 2. man behöver ju inte skriva så mycket. bara stolpar att hänga upp resten på. jag tycker att det är bra att tänka lite så att boken hinner landa. ibland tänker man om

  SvaraRadera
 3. Jag minns inte ens att vi hade regler för recensioner i skolan. Jag kör lite som jag känner för i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Jag skriver mest bara vad jag tycker om böckerna. Om det följer några regler eller ej det struntar jag i :)

  SvaraRadera
 5. jag skriver inte som jag lärde mej i skolan :)

  SvaraRadera
 6. Oftast tänker jag inte alls på att jag så småningom ska recensera boken. När jag läser är jag bara läsare och njutare.

  SvaraRadera
 7. Jag funderar fortfarande på hur min process ser ut, men jag tror den bygger mer på känsla än struktur i alla fall...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.