onsdag 10 september 2014

Av en annan värld - Katherine Webb

Författare: Katherine Webb
Titel: Av en annan värld
Utkom : 2014
Förlag: Historiska Media


Andra böcker jag läst av samma författare:

Carolines arv


Baksidan:
I en krigsgrav från första världskriget återfinns ett brev i fickan på en okänd soldat. Brevet fångar journalisten Leahs intresse och hon börjar sökandet efter soldatens identitet. Sökandet leder henne bakåt i historien ...

En sommardag 1911 anländer två personer till den småsömniga prästgården i Berkshire. Det är den unga egensinniga tjänsteflickan Cat Morley med ett gåtfullt förflutet, och Robin Durrant en ledande ockult expert som har lockats dit av berättelser om övernaturliga väsen i traktens våtmarker. I takt med att sommarvärmen blir alltmer tryckande stiger spänningen i den fridsamma prästgården och de heta känslorna driver på ett oanat händelseförlopp med mörka konsekvenser.


Mitt omdöme
Katherine Webb har verkligen förmågan att skriva böcker som för en tillbaka i historien och gör den levande. Boken handlar även om Leah och hennes liv i nutid och ibland vill man att de historiska kapitlen ska gå lite snabbt att läsa så att man får se vad Leah hittat i sin efterforskning. Webb lyckas med konststycket att trots hoppen mellan nutid och dåtid att hela tiden föra historien framåt. Tjänsteflickan Cat är en stark kvinna med mycket kunskap och hon är den som man kommer närmast in på livet. 

Ibland tycker jag att det blir lite väl mycket ingående beskrivningar om de övernaturliga väsen som Robin Durrant och prästen är så fascinerade av.
Återigen har dock Webb lyckats med att skriva en fantastisk historisk roman och jag ser verkligen framemot att även hennes två senare böcker blir översatta inom en inte alltför avlägsen framtid.
Mitt betyg på denna bok blir CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.