tisdag 8 september 2015

Falleri, fallera, falleralla - Carin Gerhardsen

Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Falleri, fallera, falleralla
Utkom : 2015
Förlag: Norstedts

Antal sidor: 428
Boktyp: Ljudbok
Uppläsare : Stefan Sauk
Utspelar sig i : Största delen i Stockholm 
Serie: Hammarbyserien del 8
Andra böcker jag läst av samma författare:

Mamma, pappa, barn. Vyssan lull. Pepparkakshuset. Helgonet,
Baksidan
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.

Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.


Mitt omdöme: Vi brukar alltid lyssna på en ljudbok när vi åker på bilsemester under sommaren, normalt brukar det vara senaste Viveca Sten, men eftersom hon inte kommit med någon bok i sommar så föll valet på Carin Gerhardsens sista bok istället.
Kändes enormt trist redan från början att börja lyssna på denna bok eftersom jag visste att det var sista boken i serien och jag kommer att sakna karaktärerna som vi fått följa i åtta härliga böcker. Här finns precis allt, svårigheter i familjen, konflikter på arbetet och en riktigt bra deckarhistoria.
Gerhardsen lyckas alltid fånga mig från första början och denna bok var inget undantag. En underbar ljudbok och ett bra slut på serien. Hoppas att Carin Gerhardsen fortsätter skriva även om denna serie är slut.
Mitt betyg CCCCc.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.