måndag 12 oktober 2015

En oemotståndlig affär - Birgitta Bergin

Författare: Birgitta Bergin
Titel: Ett oemotståndligt affär
Utkom : 2015
Förlag: Bokfabriken

Antal sidor: 340
Boktyp: ebok
Utspelar sig i : Stockholm & Berlin

Andra böcker jag läst av samma författare:
Ett oemotståndligt förslagTre veckorBaksidan:
Lägenheten på Riddargatan i Stockholm har blivit vårt hem, vår lilla fristad. Det är där vi har hittat vårt nya liv livet utan Calle och utan Jesper. Livet som det ser ut idag: bara min lille Lucas och jag.

Anna Holm har gått vidare efter att hennes stora kärlek Calle omkom i en olycka. Hon är numera styrelseordförande för Vansbo fastigheter och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på listan, efter styrelsemöten och matsäckar till treårige Lucas dagisutflykter.

På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanblå ögon som verkar se rakt igenom henne.

Man ska skilja på affärer och nöjen eller behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är det han är ute efter egentligen? 


Mitt omdöme
Efter slutet på förra boken så såg jag verkligen framemot uppföljaren och den blev ingen besvikelse. I vissa delar av boken är jag riktigt irriterad på Anna och tycker att hon verkligen tar idiotiska beslut. Det är det som gör boken till den verkliga bladvändaren, man vill se ifall jag anade rätt eller inte. Oavsett vilka känslor som man får när man läser en bok är det viktigaste att man berörs även om det denna gång oftast var med irritation. En feelgood bok med det där lilla extra som man så ofta behöver. Mitt tips är dock att läsa Ett oemotståndligt förslag innan man läser denna, även om den är fristående.
Mitt betyg på denna bok blir CCCCc.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus


Stort tack till Bokfabriken  för recensionsexet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.