tisdag 24 februari 2015

Hundra omistliga ting - Lucy Dillon

Författare: Lucy Dillon
Titel: Hundra omistliga ting
Utkom : 2015
Förlag: Forum

Antal sidor: 487
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Longhampton, Oxford

Andra böcker jag läst av samma författare:

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Hundar,hus och hjärtats längtan
Och så levde de lyckliga,  och Tango för vilsna själar,

Baksidan
Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. Efter att ha gått igenom en sjukdomsperiod och därefter skilsmässa ska hon nu flytta från det vackra viktorianska huset till en betydligt mindre lägenhet. Alla saker som hon vårdat ömt så länge verkar inte längre passa den hon är. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara, hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter.
Att rensa bland ägodelarna väcker minnen till liv som får Gina att omvärdera sådant som hon tidigare har trott på och tagit för givet. Och att börja om blir svårare än hon har tänkt sig.
Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Och när kärleken åter finns inom räckhåll vet hon hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka.


Mitt omdöme:
Jag älskar verkligen Lucy Dillons böcker och detta är verkligen inget undantag. Lättläst, underhållande och med mycket tänkvärdhet. Varför behåller man vissa saker? Vad är det som gör en lycklig?
Bokens uppbyggnad med bakåtblickar genom de olika föremål som Gina plockar upp ur sina flyttlådor varvas med nutid. Man vill aldrig sluta läsa eftersom man är nyfiken på vad det var som hände henne i ungdomen och som påverkat henne. Ginas cancersjukdom och efterbehandling har gett henne en annorlunda syn på sitt liv och inser att det är dags att göra upp med sitt förflutna.
Dillon blandar även in Rachel från hundpensionatet i hennes tidigare böcker och det gillar jag, alltid trevligt att återse gamla karaktärer.
En riktig feelgood roman med äkta känsla av både glädje och sorg. Rekommenderas varmt.

Mitt betyg CCCCc.

Tusen tack till Forum för recensionsexet

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag känner att det snart är dags att läsa min första Dillon. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar har stått i bokhyllan sedan bokrean 2013...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.