onsdag 4 februari 2015

Den första lögnen-Sara Larsson

Författare: Sara Larsson
Titel: Den första lögnen
Utkom : 2015
Förlag: Norstedts

Antal sidor: 400
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Visby & Stockholm

Andra böcker jag läst av samma författare:

Debutroman


Baksidan
Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.


Mitt omdöme:
Kanon debut! Helt klart min första femma detta år. Jag fastnar för historien på en gång och boken är omöjlig att lägga ifrån sig. Upplägget med att få följa våldtäktsfallet från både killarnas sida och även från deras närmsta sida är briljant. Jag gillar verkligen Oskars fru Veronica som visar sig vara en starkare kvinna än vad man till en början tror. Hela historien är mycket trovärdig och man blir upprörd hur fallet har hanterats.
Grattis till er som ännu inte läst denna bok, ni har något att se fram emot. Jag hoppas verkligen att Sara Larsson skriver fler böcker.

Mitt betyg CCCCC.

Tusen tack till Norstedts för recensionsexet

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus


1 kommentar:

  1. Detta är en bok som jag ser fram emot att läsa under våren. Har fått uppfattningen att den kommer vara riktigt,riktigt bra. Kul att du gillade den. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.