söndag 30 november 2014

Bloggdala recenserar Läsarna i Broken Wheel rekommenderar


Första advent och adventsljusen brinner så vackert i husen här i Bloggdala. Jag skyndar mig ner till brunnen för att få lite adventsfika under tiden vi diskuterar vår senast lästa bok, Läsarna i Broken Wheel rekommenderar, Katarina Biwalds debutroman.
Den här boken har jag länge funderat att läsa så jag blev väldigt glad när Freja valde den. Så mina förväntningar var minst sagt höga efter att ha läst en hel del om boken.
Handlingen utspelar sig i den lilla avsomnade byn Broken Wheel dit svenska Sara kommer efter att ha brevväxlat och utbytt böcker med Amy, som visat sig ha dött sedan Sara sist hörde av henne.
Sara som jobbat i en bokhandel som lagts ner och verkligen älskar böcker har lite svårt att känna sig hemma i den lilla amerikanska byn. Men allteftersom tiden går och hon lär känna invånarna vill hon inte åka hem till Sverige utan stanna i Broken Wheel där hon öppnat en bokhandel.
Boken är lättläst men det tar ett tag innan man kommer in i handlingen. Det är en riktigt feel good roman och Saras utveckling från att vara en blyg kvinna utan vänner till att bli en person som utvecklar den lilla byn gillar jag.
Det saknas något i boken som jag inte riktigt kan sätta fingret på för att jag ska gilla den fullt ut, vet inte om det beror på att den är så förutsägbar, vilket i och för sig feelgood romaner ska vara eller om det är att vissa av karaktärerna känns lite platta och man kommer dem inte riktigt in på livet. En del trådar blir olösta och en del personer känns som utfyllnad, så mitt betyg blir bara CCCc.

3 kommentarer:

  1. Håller med! Lättläst, men för ytlig för att gripa tag. Lyckligt slut, det är alltid skönt, men jag får inget engagemang. Jag gillade den person som Sara utvecklades till, men den kändes inte riktigt trovärdig, det blev för stor förändring tyckte jag... Men nu är den läst!

    SvaraRadera
  2. Du gillade den bättre än vad jag gjorde iaf. Tycker den var småputtrig men rätt platt. Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte. Precis så kan man sammanfatta det. Men inget mer. Jag tyckte nog att den var lätt att läsa - att det var en feelgood roman, men den var lite för osammanhållen. Vissa saker kändes bara så.. far fetched?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.