onsdag 2 april 2014

Flickan under jorden - EllyGriffiths

Författare: Elly Griffiths
Titel: Flickan under jorden
Utkom : 2009
Förlag:  Minotaur


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget, debut
Handling
En man som är ute och går med sin hund i den otillgängliga trakten utanför King´s Lyon i Norfolk får en chock när hunden plötsligt kommer springande med ett ben i munnen. Ett människoben. Kriminalkommissarie Harry Nelson misstänker att det är kvarlevorna av Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway.
Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och förläser på universitetet. Mot sin vilja finner hon sig indragen i mysteriet med kroppen som begravdes i den sanka marken i hennes hemtrakter.
När ännu en flicka försvinner blir läget alltmer desperat. Nelson och Ruth närmar sig varandra i jakten på sanningen om flickornas öde samtidigt som Ruth börjar få hotfulla meddelanden. Det visar sig att hon själv svävar i livsfara för att hon hjälper polisen.

Mitt omdöme
Äntligen har även jag lyckats läsa Elly Griffith, jag slet länge innan jag lyckades hitta ett ex att köpa, men via Bokbörsen så lyckades jag till slut. Förväntningarna var skyhöga och de införlivades nästan helt. Jag tyckte det tog lite tid innan det blev den bladvändare som jag hoppats. Spänningen finns där och jag gillar verkligen arkeologen Ruth, men det tog ett tag innan boken tog riktig fart för att mot slutet vara näst intill omöjligt att släppa ifrån sig.

Jag har definitivt fallit för dessa karaktärer och bok nummer två står redan i bokhyllan och väntar.
Betyget blir CCCC.

Denna bok var min bok i spänningsutmaningen för mars, hos Mia hittar ni vad andra har läst.


2 kommentarer:

  1. Jag älskar serien om Ruth Galloway. Så kul att den funnit ännu ett fan. :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar böckerna om Ruth!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.