tisdag 13 oktober 2015

Polarnatt - Frida Skybäck

Författare: Frida Skybäck
Titel: Polarnatt
Utkom : 2015
Förlag: Forum

Antal sidor: 391
Boktyp: Inbunden och ljudbok via Storytel
Utspelar sig i : Skåne på 1800-talet

Andra böcker jag läst av samma författare:

Norrsken


Baksidan:
Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?
Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut …
Mitt omdöme
Jag fick denna bok som recensionsex direkt av Frida Skybäck, det är alltid lite speciellt när författaren själv frågar ifall man vill läsa deras bok. Den förra boken Norrsken gillade jag skarpt och Polarnatt är verkligen inte sämre, jag gillar att man får fortsätta följa Cecilia och Elisabeths liv och till viss del även Amelie, men hennes del är väldigt liten. Skybäck lyckas verkligen fånga mig från första stund och jag längtar enormt efter uppföljaren. Skildringarna av hur kvinnorna levde på 1800-talet och miljöerna är verklighetstrogna och det känns som man förflyttas tillbaka till tiden och både ser gårdarna och känner dofterna. Om man som jag dessutom älskar historiska böcker så blir detta som ni förstår en riktig fullträff. Jag passade på att lyssna på den som ljudbok via Storytel och Mirja Turestedt lyckas verkligen läsa boken på ett härligt sätt utan att man tappar bort sig någonstans. Rekommenderas varmt!

Mitt betyg på denna bok blir CCCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus


Ett stort tack till Frida Skybäck för recensionsexet.

1 kommentar:

  1. Dessa böcker verkar så bra. Måste läsa dem framöver.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.