måndag 9 juni 2014

Eböcker som recensionsex

Ser att det runt om i bloggvärlden diskuteras att bokförlagen alltmer väljer att skicka ut eböcker som recensionsex istället för vanliga böcker.
Jag vet inte om jag tillhör undantagen, men jag börjar gilla eböcker mer än vanliga böcker nu. Min bokhylla dignar av böcker och jag börjar snart inte få plats med mer så då tycker jag det är perfekt att ha eböcker istället.
Jag köpte min första surfplatta i höstas och började läsa eböcker, men efter ett tag blev jag nyfiken på skillnaden med att läsa på en riktig läsplatta istället och valde då att köpa en Letto och nu är jag helt fast. Att läsa på en läsplatta är betydligt trevligare än att läsa på en surfplatta. Det är behagligt ljus, det påminner om att läsa en vanlig bok och den är väldigt lätt, betydligt lättare än en pocketbok.
En sak som är lite trist med några recensionsex som jag fått som eböcker är att det inte finns någon framsida på eboken och eftersom omslag på min platta redan är lite tråkigt svartvita så blir det inte direkt trevligare med en tom framsida.
Nu när sommaren har kommit har det varit underbart att sitta ute och läsa på läsplattan vilket inte var möjligt med surfplattan. Den enda nackdelen som jag ibland kan uppleva med min läsplatta är att jag alltid måste ha lampan tänd eftersom den saknar belysning, men det går att fixa med en liten finurlig lampa att fästa på toppen.

2 kommentarer:

  1. Jag funderar faktiskt på att ge läsplatta en chans, så kanske att jag investerar i en ganska så snart... Som ett bra alternativ till detta med böcker (även om jag faktiskt inte vet vad jag kommer tycka om det). Jag älskar fysiska böcker. De är som mina bebisar! Men: bibbliolånen tänker jag, är ändå inte böcker jag kommer att äga, utan låna... Och så är det detta med rec.ex. Vissa böcker vill man läsa så snart det bara går... (ja, du hör att jag är lite delad).

    SvaraRadera
  2. Så kul att du gillar eböcker! Och extra roligt att du upptäckt hur bra det är med en läsplatta. Eböcker är verkligen så bra och praktiska på så många vis. Trevligt inlägg! :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.