fredag 23 maj 2014

Bokbloggsjerka 23-26 maj

Vet verkligen inte var min tid tar vägen, den är inte vid datorn i alla fall. Det kan ha att göra med att vi håller på att göra om vår trädgård helt och all ledig tid efter jobbet går åt till trädgårdsarbete. Läsningen går trögt och bloggande än trögare, men jag har i alla fall läst ut två böcker under maj och recensionerna är på väg. Hoppas på lite regn (eller inte) så att det blir en innekväll snart. Tänker passa på att svara på Annikas jerka trots att solen skiner från en klarblå himmel just.
Denna gång undrar Annika :

Har du läst en bok som slutade på ett sådant sätt att du blev rejält besviken?

Det har jag med allra största sannolikhet, men det är inte helt lätt att komma ihåg någon titel. Jag gillar inte när en deckare inte slutar med ett riktigt avslut, det är ett av skälen till att jag slutat läsa Karin Fossums böcker. Det kan hända att jag bara haft otur när jag läst dem och att de blivit bättre, men jag klarar inte av när "båten lämnar hamnen och där står han (mördaren) och blickar ut över stranden" slut.
Dessutom måste jag nämna senaste boken av Jeffrey Archer i Clifton krönikan (recension kommer till veckan). Jag hade läst någonstans och fått för mig att detta var sista delen i serien, men med det slut som det var så blir jag verkligen besviken om det inte kommer en fortsättning. Så i det fallet blir jag tudelad, besviken över det abrupta slutet, men samtidigt förhoppningsfull inför en fortsättning av en fantastisk serie.

Ha en fantastisk helg allesammans! Här blir det mer trädgårdsarbete, hundutställning och lite packning inför vår resa till Budapest på tisdag.

14 kommentarer:

 1. Cliffhangers i böcker gillar jag inte alls, det dröjer ju flera år innan nästa del i serien kommer ;)

  SvaraRadera
 2. Er helt enig med deg når det gjelder Karin Fossums bøker. Jeg har lest et par, men syns avslutningene blir for enkle. God helg, hilsen Anette :)

  SvaraRadera
 3. Riktiga avslut är oftast det bästa. Ibland föredrar jag ett något öppet slut, men ändå med en tydlig slut-känsla =)

  SvaraRadera
 4. Alltför stora cliffhangers, som andra delen i Hungerspelen, är bara sjukt jobbigt och onödigt. Varje bok är värdig sitt egna slut!

  SvaraRadera
 5. Halvfärdiga slut är inte roligt, speciellt om man inte vet om det kommer en fortsättning eller inte.

  SvaraRadera
 6. Jag vill också ha ett ordentligt slut, särskilt om det är en deckare!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar öppna slut, men det klart, det får ju inte vara FÖR öppet...

  SvaraRadera
 8. Abrupta slut kräver en uppföljare!

  SvaraRadera
 9. Men gud va kul du ska till Budapest, måste visa lite bilder sen. Och ta med dig en bra bok.
  Mia

  SvaraRadera
 10. Hur ska jag klara den här jerkan, jag som inte minns böckerna efter att jag läst dem...

  SvaraRadera
 11. Blev ju inte sugen på att återuppliva bekantskapen med Fossum på den beskrivningen :)

  SvaraRadera
 12. Fossum orkar jag inte heller med

  SvaraRadera
 13. Åh, jag hatar Cliffhangers. Vissa känns som att "oj, nu blir boken för tjock, jag bryter och skriver en till istället". Frustrerande!

  SvaraRadera
 14. Jag har ännu inte läst något av Karin Fossum, men jag tycker att jag läser väldigt skilda omdömen om hennes böcker - antingen älskar folk dem, eller tvärtom. Jag får väl läsa något och bilda mig en egen uppfattning helt enkelt :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.