tisdag 6 maj 2014

Fördjupade studier i katastroffysik - ytterligare en Bloggdala recension

Författare: Marisha Pessl
Titel: Fördjupade studier i katastroffysik
Utkom : 2006
Förlag:  Natur och Kultur


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget
Denna gång är jag rejält försenad till vår träff i Bloggdala, de övriga berättade om boken för två veckor sedan, men jag har haft fullt upp med annat så jag missade den samlingen, men det ger oss tillfälle att igen samlas och diskutera boken.
Boken handlar om Blue och hennes far som sällan stannar länge på samma ställe. Denna gång har dock Blues far bestämt att dottern ska få gå ut skolan innan de flyttar igen. Hela historien börjar med att Blue hittar Hannah död, vem denna Hannah är får man långsamt veta mer om när handlingen så sakteliga skrider framåt.
Jag måste säga att jag inte blev speciellt begeistrad i boken, många recensioner hyllar författarinnans sätt att skriva, men jag blir snabbt trött på alla hänvisningar till annan litteratur. Det känns som om det inte händer någonting förrän efter drygt halva boken. Jag kan inte säga att boken är jättedålig, men den tillhör de sämsta jag läst åtminstone de sista året. Det kanske inte är bokens fel, det kan vara jag som inte var på rätt humör för att ta huvudpersonerna till mig. Trots detta så kunde jag inte sluta läsa utan jag ville veta vad som händer och varför Hannah dog, men så här i efterhand känns det som om jag skulle ha ägnat tiden åt något annat, så mitt betyg blir väldigt lågt endast Cc.
Nu ser jag framemot nästa Bloggdala bok som jag hoppas tar tag i mig lite mer, framförallt tror jag att mitt liv lugnat ner sig och att jag återigen kan ta tag i bloggandet och mitt läsande igen.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade litteraturreferenserna, men hade stora problem med andra delar i boken så jag var verkligen inte begeistrad... Nu slänger vi oss över nästa bok istället!

    SvaraRadera
  2. Lägg in en länk i fejjan gruppen så kanske de andra hittar hit oxå!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.